Імбир і вилікує, і додасть стравам особливого смаку

Імбир
Імбир і вилікує, і додасть стравам особливого смаку

Проте вживати корінь варто з обережністю, бо він може завдати і шкоди здоров’ю.

Лікувальні властивості

Ця рослина здатна запобігати згортанню крові і значно знижувати рівень холестерину в організмі. Імбир використовують для профілактики серцевого нападу та інсульту, оскільки має здатність очищати артерії.

Лікувальні властивості імбиру

У його складі є ефірні олії, здатні зменшити нудоту і запалення, тому застосовується при токсикозі чи морській хворобі.

Він корисний для профілактики гіпертонії і підвищеного тиску. Але вживати потрібно у міру і не змішувати з іншими препаратами.

Імбир дуже часто застосовується для лікування остеоартриту, адже бореться з руйнуванням хрящової тканини, допомагає зняти запалення суглобів, зміцнює кістки.

Імбир має відхаркувальну, знеболювальну дію, тому знижує відчуття дискомфорту при грипу та застуді.

Корінь імбиру допоможе при боротьбі з паразитами в організмі.

Завдяки регулярному вживанню цього продукту можна зміцнити імунітет.

Проте ця рослина може завдати здоров’ю і деяку шкоду. У результаті вживання кореня імбиру може з’явитися печія чи діарея. Також при передозуванні ця рослина може спровокувати подразнення слизової оболонки гортані, тому не рекомендується вживати більше 4 г сухого імбиру на день. Людям із жовчнокам’яною хворобою не можна приймати корінь імбиру, оскільки він стимулює вироблення жовчі, у результаті чого стан може погіршитися. Також не радять вживати імбир хворим на виразку шлунка. Людям із чутливою шкірою забороняється застосовувати ефірну олію цієї рослини, бо вона викличе подразнення.

Також лікарі радять виключити цей продукт із раціону маленьких дітей та вагітних.

Застосування у кулінарії

Імбир є дуже поширеною добавкою у кулінарії. Використовується як сушений перемелений корінь, так і свіжий. Ця спеція чудово поєднується з м’ясними стравами та солодощами. Вираженість смаку імбиру у страві залежить від того, коли саме була додана ця пряність: на початку приготування – аромат буде слабшим, наприкінці – смак трохи посилиться.

Імбир у кулінарії

Досить часто з використанням імбирного кореня готують трав’яні чаї. Для цього слід заварити чай, після чого додати у склянку 2 ч. л. тертого імбирного кореня. Якщо немає свіжого, можна додати мелений порошок, але не більше половини чайної ложки. Щоб бути впевненим у тому, що в імбирному чаї збережеться максимум корисних властивостей, рекомендується заливати корінь водою, температура якої близько 60 °С. У напій можна додавати мед, листочок м’яти і кілька скибочок лимона. Настоюється такий чай приблизно 8-10 хв.

При виборі свіжого кореня зверніть увагу:
  • він повинен мати золотисте забарвлення;
  • шкірка має бути гладкою і злегка блищати;
  • на дотик корінь повинен бути твердим, а при відламуванні відростка має бути чутний хрускіт;
  • чим більший корінь і відгалужень на ньому, тим більше у ньому корисних компонентів та ефірних олій.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *