Імбир – друг імунітету

Неодноразово на сторінках нашої газети ми згадували про користь імбиру. Він додає енергію, зміцнює імунітет, що особливо важливо взимку. Його додають до найрізноманітніших страв: м’яса, супів, овочевих страв, салатів, десертів.

Маринований імбир
Маринований імбир

Склад:

  • Імбир – 60 г,
  • оцет – 0,5 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • окріп – 200 мл.

Приготування

Обчистіть корінь імбиру. Овочерізкою наріжте імбир тонкими плястерками. Залийте водою. Додайте оцет, сіль та цукор за смаком.

Викладіть у банку та зберігайте в холодильнику.

Для рожевого кольору можна додати трохи бурякового соку.

Імбирне масло
Імбирне масло

Склад:

  • Вершкове масло – 200 г,
  • імбир – 30 г,
  • гострий червоний перець – 1 шт.,
  • часник – 1 зубчик,
  • чебрець – 10 г,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Чебрець помийте і просушіть. Із гілочки обірвіть листочки. Імбир обчистіть, натріть на дрібній тертці. Часник дрібно поріжте. Гострий перець помийте, просушіть, розріжте вздовж, видаліть насіння, зріжте прожилки, промийте під проточною холодною водою. Просушіть і дрібно наріжте.

До м’якого масла кімнатної температури додайте всі підготовлені компоненти. Ретельно перемішайте.

Масляну масу викладіть на харчову плівку. Сформуйте циліндр, загорніть і зв’яжіть плівку у вузлик по краях. Покладіть у холодильник. Масло буде готове на наступний день.

Суп-пюре з імбирем
Суп-пюре з імбирем

Склад:

  • Морква – 1 кг,
  • часник – 3 зубчики,
  • шматочок імбиру,
  • курячий бульйон – 1,5 л,
  • цибуля – 2 шт.,
  • молоко – 200 мл,
  • сіль,
  • перець,
  • вершкове масло.

Приготування

Обчищені овочі – цибулю, імбир, часник і моркву – наріжте кубиками.

Бульйон поставте на вогонь.

Сковорідку розігрійте і в розтопленому маслі ледь обсмажте спочатку часник із цибулею, а потім додайте імбир і моркву.

Коли бульйон закипить, проваріть у ньому овочі 15-20 хв. Збийте блендером на пюре, посоліть, за бажанням додайте інші прянощі, влийте молоко і потримайте на плиті ще декілька хвилин.

Подавайте з грінками.

Курячі ніжки з імбирем

Курячі ніжки з імбирем

Маринад:

  • корінь імбиру (розміром як головка часнику),
  • соєвий соус – 50 мл,
  • курячі ніжки – 4 шт.,
  • біле сухе вино – 100 мл,
  • яйце,
  • паприка,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Курячі ніжки промийте і висушіть паперовими рушниками. Обчищений імбир подрібніть і додайте паприку, сіль та перець. Отриманою сумішшю зі спецій натріть ніжки з усіх боків і залийте соєвим соусом, змішаним із вином. Залишіть на 5-6 год. маринуватися.

Обсмажте їх на сковорідці до золотистості, занурюючи спочатку в борошно, а потім у яйце (його потрібно попередньо збити).

Імбирний кекс

Імбирний кекс

Склад:

  • Борошно – 200 г,
  • цукор – 150 г,
  • вершкове масло – 150 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • імбирні цукати – 100 г,
  • імбир в порошку – 1,5 ч. л.,
  • яйця – 4 шт.

Сироп:

  • мандарин,
  • цурова пудра –5 ч. л.

Приготування

Масло збийте з цукром. По одному додайте яйця, продовжуючи збивати. Борошно просійте в окрему ємність і додайте розпушувач. До яєчної суміші поступово всипте мелений імбир і борошняну суміш. Додайте в тісто імбирні цукати, перемішайте.

Перекладіть тісто у змащену маслом форму. Випікайте кекси у розігрітій до 180 °С духовці 20 хв.

Для просочення змішайте мандариновий сік із цукровою пудрою. Цим сиропом полийте теплий кекс.

«Погляд часу» №6-9.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *