Імбирне печиво

Приготувавши імбирне печиво ви зробите ваш настрій ще більш святковим!

Імбирне печиво

Склад:

  • Борошна – 500 г,
  • вершкове масло – 100 г,
  • цукор – 100 г,
  • мед – 100 г,
  • 1 яйце + 2 жовтки,
  • сода – 2 ч. л. без гірки,
  • 1,5 ч. л. кориці + 2 ч. л. імбиру (інші спеції до смаку).

Приготування

Мед, цукор, спеції змішуємо у каструльці з товстим дном та ставимо на повільний вогонь. Помішуємо, поки цукор не розчинитися повністю.

Знімаємо з вогню і відразу додаємо соду, перемішуємо. Суміш буде сильно пінитися – це нормально. Додаємо вершкове масло та перемішуємо. Далі додаємо яйця і перемішуємо.

Даємо тісту охолонути 15 хв. Потім починаємо поступово підмішувати борошно, поки тісто не стане пружним, перестане чіплятися до рук, але при цьому залишиться м’яким. Борошна може піти трохи менше чи більше.

Загортаємо тісто в плівку і даємо постояти 30-40 хв. Потім розкатуємо тісто до тієї товщини, яку любимо (зручніше відразу на пергаменті). Товстіші пряники будуть м’якшими, тонші – хрусткими, ближче до печива.

Ставимо у розігріту духовку до 180 °С на 8-15 хв. (залежить від розміру та товщини пряничків). Охолоджуємо (краще на ґратах).

«Погляд часу» №1-5.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *