Інновації у консервації

 Гвинтові кришки

Гвинтові кришки допоможуть тим, хто не ладить із закрутними машинками. Вони просто закручуються на банку, що значно полегшує процес консервації. Багато господинь, побачивши гвинтові кришки у сусідок або подруг, вирішують і собі придбати такі, а як правильно користуватися, не знають.

На внутрішньому боці кришки є спеціальне покриття, від високої температури воно розширюється та герметизує банку. У міру охолодження верх кришки втягується, що супроводжується незначним клацанням, у результаті створюється ефект вакууму. Перед використанням кришки нагрівають при температурі води не більше 60 градусів і відразу ж кладуть на готову для закручування банку. При цьому борозни на кришці повинні точно збігтися зі смужками на банці. Закручують до упору.

Закриті банки перевертають – так вони повинні простояти не менше 2 діб. Якщо за цей час не з’явилися патьоки та кришка не здулася, банки ставлять на зберігання. Під час першого відкриття банки має пролунати голосне клацання – це означає, що консерви не зіпсовані.

Гвинтовими кришками можна закручувати всі заготовки. Вони мають різні діаметри, що дає змогу заготовити й варення у маленьких баночках, і великі банки із соками, компотами й усіляким солінням.

Такі кришки коштують дорожче від звичайних, до того ж до них потрібні відповідні банки, але вони є у продажу, та й залишаються після покупки різних солінь та інших консервованих продуктів.

За умови акуратного поводження гвинтові кришки можна використовувати багаторазово. Головне – не брати для консервування кришку, на якій з’явилися дефекти внутрішнього покриття та іржа.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest