Їжа у японському ресторані мало не втекла з тарілки

Їжа у японському ресторані
Їжа у японському ресторані мало не втекла з тарілки

На тарілці відвідувача японського ресторану несподівано «воскрес» молюск. Принаймні, всі переконалися, що їжа в закладі дуже свіжа.

Нігірі – це різновид суші, що представляє собою «колобок» з рису і скибочки риби. Традиційно їх готують з сирими, дуже свіжими морепродуктами.

Хоча для справжніх шанувальників суші немає такого поняття, як «занадто свіжий» або «занадто сирий» – навіть, якщо їжа, яку вам принесли, пересувається по тарілці. Саме це недавно сталося в одному з японських ресторанів, коли молюск реагував на дотики паличкою і навіть намагався встати з рису.

Незважаючи на те, що відвідувачі дуже здивувалися такій страві, нічого дивного в цьому немає. Молюски мають дуже просту нервову систему, і замість мозку у них три набори парних гангліїв, розподілених по тілу, які і координують його дії. Схоже, що в даному випадку деякі з них залишилися неушкодженими і продовжували функціонувати.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *