Кабачки по-корейськи на зиму
- Кабачки – 3 кг,
- морква – 0,5 кг,
- цибуля ріпчаста – 0,5 кг,
- перець болгарський – 400-500 г,
- часник – 150 г,
- цукор (пісок) – 1 скл.,
- олія – 1 скл.,
- оцет столовий – 1 скл,
- сіль – 2 ст. л.,
- спеції – за смаком,
- бажано – набір для приготування корейської моркви.
Всі овочі помити, почистити цибулю і моркву. З кабачків бажано зчистити шкірку. Після цього всі овочі потрібно подрібнити, нарізавши їх соломкою (або натерши на спеціальній тертці для моркви по-корейськи). Часник подрібнити.
Скласти отримані овочі в об’ємну тару і залити маринадом. Перемішати масу так, щоб маринад проник усюди, і залишити отриманий салат на 3-4 год., щоб настоявся.
Повикладати кабачки по-корейськи у банки і простерилізувати їх. Для півлітрових заготовок вистачить 15 хв. теплової обробки, для об’єму в 0,7 л цей час збільшується до третини години.
Дати охолонути закруткам. Для цього потрібно поставити їх у темне, але тепле місце, замотавши у ковдру, після чого їх необхідно переселити у льох або у холодильник.
Сповіщення: Салат із кабачків на зиму | Газета "Уют"