Кабачкове меню

Кабачки – дуже корисний продукт. І з ними можна приготувати безліч чудових страв. Ось кілька варіантів, щоб ваше кабачкове меню було яскравим та багатогранним!

Кабачковий пиріг
Кабачковий пиріг

Склад:

  • 750 г кабачків,
  • цибулина,
  • 1 скл. борошна,
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста,
  • 250 г твердого сиру,
  • 3 яйця,
  • 1/4 скл. олії,
  • 1 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. чорного перцю,
  • зелень.

Приготування

Кабачок та сир натерти на тертці, дрібно нарізати цибулю.

Розігріти духовку до 175 °С.

Змішати всі інгредієнти у великій мисці, залишивши столову ложку сиру.

Викласти кабачкову суміш у круглу форму для випічки, попередньо змащену олією. Випікати пиріг 45-50 хв. до золотаво-коричневого кольору. Зверху посипати сиром.

Дати пирогу охолонути протягом 10-15 хв., потім можна нарізати.

Кабачковий торт
Кабачковий торт

Склад:

  • 4 кабачки,
  • пучок кропу або кінзи,
  • 3 яйця,
  • 5 ст. л. борошна,
  • сіль,
  • перець.

Для начинки:

  • 5 помідорів,
  • 5 ст. л. майонезу,
  • 4 зубки часнику.

Приготування

Добре промиті кабачки натерти на тертці. Підсолити і залишити на 15 хв. Кабачкову масу віджати від соку і перекласти у глибоку миску. Посолити, поперчити, додати подрібнену зелень та яйця. Добре перемішати, всипати борошно і вимішати ще раз. Отриману масу розділити на 4-5 частин, які смажитимуться по черзі.

На невеликій сковорідці розігріти олію. Кабачкову масу викласти на сковорідку, розрівнюючи лопаткою, щоб вийшов один великий млинець. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки.

В окремій мисці змішати майонез і подрібнений часник. Отримані кабачкові млинці викласти на пласку тарілку. Кожен із них змастити столовою ложкою майонезу з часником і викласти зверху тонко нарізані помідори. Останній млинець також змастити соусом із часником і прикрасити.

Перед подачею на стіл такий тортик має трохи настоятися у холодильнику.

Кабачкові деруни
Кабачкові деруни

Склад:

  • 2 кабачки,
  • 2 картоплини,
  • 50 г твердого сиру,
  • яйце,
  • зелень,
  • сіль, перець,
  • часник,
  • 1 ст. л. борошна,
  • олія.

Приготування

Натерти кабачки на крупній тертці, а картоплю – на дрібній. Посолити і залишити, щоб суміш пустила сік, відтиснути.

Перекласти кабачки з картоплею в миску, додати борошно, яйце, натертий сир і подрібнену зелень. Ретельно перемішати.

Сформувати котлети та смажити на олії до готовності.

Кабачкові чипси
Кабачкові чипси

Склад:

  • 500 г кабачків,
  • 2 зубки часнику,
  • 2 скибочки черствого білого хліба,
  • зелень (кріп, петрушка),
  • 2 яєчні білки,
  • щіпка меленої куркуми,
  • чорний мелений перець та сіль.

Приготування

Кабачки порізати тонкими скибочками завтовшки приблизно 3-5 мм. Солити відразу кабачки не потрібно, щоб вони не стекли соком.

Подрібнити зелень, часник. Покришити черствий хліб.

Для панірування з’єднати зелень, хліб, часник і подрібнити блендером до однорідного стану. В окремій мисці збити яєчні білки з сіллю.

Шматочки кабачків спочатку обмакнути в білок, потім з усіх боків – у хлібне панірування і викласти на решітку.

Запікати в розігрітій до 200 °С духовці приблизно 0,5 год. При цьому спочатку 20 хв. із нижнім нагрівом, а потім 10 хв. – із верхнім.

Готові чипси викласти на тарілку, посипати сіллю, перцем і куркумою.

«Погляд часу» №26-23.06.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *