Кабачкове меню
Кабачки – дуже корисний продукт. І з ними можна приготувати безліч чудових страв. Ось кілька варіантів, щоб ваше кабачкове меню було яскравим та багатогранним!
Кабачковий пиріг

Склад:
- 750 г кабачків,
- цибулина,
- 1 скл. борошна,
- 1 ч. л. розпушувача для тіста,
- 250 г твердого сиру,
- 3 яйця,
- 1/4 скл. олії,
- 1 ч. л. солі,
- 0,5 ч. л. чорного перцю,
- зелень.
Приготування
Кабачок та сир натерти на тертці, дрібно нарізати цибулю.
Розігріти духовку до 175 °С.
Змішати всі інгредієнти у великій мисці, залишивши столову ложку сиру.
Викласти кабачкову суміш у круглу форму для випічки, попередньо змащену олією. Випікати пиріг 45-50 хв. до золотаво-коричневого кольору. Зверху посипати сиром.
Дати пирогу охолонути протягом 10-15 хв., потім можна нарізати.
Кабачковий торт

Склад:
- 4 кабачки,
- пучок кропу або кінзи,
- 3 яйця,
- 5 ст. л. борошна,
- сіль,
- перець.
Для начинки:
- 5 помідорів,
- 5 ст. л. майонезу,
- 4 зубки часнику.
Приготування
Добре промиті кабачки натерти на тертці. Підсолити і залишити на 15 хв. Кабачкову масу віджати від соку і перекласти у глибоку миску. Посолити, поперчити, додати подрібнену зелень та яйця. Добре перемішати, всипати борошно і вимішати ще раз. Отриману масу розділити на 4-5 частин, які смажитимуться по черзі.
На невеликій сковорідці розігріти олію. Кабачкову масу викласти на сковорідку, розрівнюючи лопаткою, щоб вийшов один великий млинець. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки.
В окремій мисці змішати майонез і подрібнений часник. Отримані кабачкові млинці викласти на пласку тарілку. Кожен із них змастити столовою ложкою майонезу з часником і викласти зверху тонко нарізані помідори. Останній млинець також змастити соусом із часником і прикрасити.
Перед подачею на стіл такий тортик має трохи настоятися у холодильнику.
Кабачкові деруни

Склад:
- 2 кабачки,
- 2 картоплини,
- 50 г твердого сиру,
- яйце,
- зелень,
- сіль, перець,
- часник,
- 1 ст. л. борошна,
- олія.
Приготування
Натерти кабачки на крупній тертці, а картоплю – на дрібній. Посолити і залишити, щоб суміш пустила сік, відтиснути.
Перекласти кабачки з картоплею в миску, додати борошно, яйце, натертий сир і подрібнену зелень. Ретельно перемішати.
Сформувати котлети та смажити на олії до готовності.
Кабачкові чипси

Склад:
- 500 г кабачків,
- 2 зубки часнику,
- 2 скибочки черствого білого хліба,
- зелень (кріп, петрушка),
- 2 яєчні білки,
- щіпка меленої куркуми,
- чорний мелений перець та сіль.
Приготування
Кабачки порізати тонкими скибочками завтовшки приблизно 3-5 мм. Солити відразу кабачки не потрібно, щоб вони не стекли соком.
Подрібнити зелень, часник. Покришити черствий хліб.
Для панірування з’єднати зелень, хліб, часник і подрібнити блендером до однорідного стану. В окремій мисці збити яєчні білки з сіллю.
Шматочки кабачків спочатку обмакнути в білок, потім з усіх боків – у хлібне панірування і викласти на решітку.
Запікати в розігрітій до 200 °С духовці приблизно 0,5 год. При цьому спочатку 20 хв. із нижнім нагрівом, а потім 10 хв. – із верхнім.
Готові чипси викласти на тарілку, посипати сіллю, перцем і куркумою.
«Погляд часу» №26-23.06.2022