Кабачкові чебуреки

Кабачкові чебуреки

Як і для класичних чебуреків, спочатку робимо начинку. Я віддаю перевагу дрібно перекрученому курячому філе з сіллю і перчиком, подрібненій цибулі. Тут класика закінчується.

Фарш необхідно обсмажити на олії до золотистого кольору. Уже до трохи теплого можна додати натертий сир і зелень.

Для тіста натираємо на тертці з півкілограма очищених від шкірки і насіння кабачків. Присолюємо, через годину віджимаємо від рідини, що виділилася, додаємо нарізану цибулину і зелень, вбиваємо два яйця.

Далі додаємо борошно: її кількість залежить від розміру кабачка і яєць, головне, щоб тісто не було дуже густим – ложки три-чотири повинно вистачити.

Розігріваємо у невеликій сковороді олію і викладаємо на дно млинець із підготовленого тіста тонким шаром. На одну половину млинця відразу викладаємо фарш теж тонким шаром, залишаючи трохи по краях на склеювання.

Смажимо без кришки в розкритому вигляді. Коли корж трохи підсмажиться, піддягаємо вільну його половину і накриваємо нею фарш і притискаємо краї, щоб вони як би склеїли.

Подаємо такі чебуреки зі сметаною.  

«Погляд часу» №28-8.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *