Кабачкові чебуреки
Як і для класичних чебуреків, спочатку робимо начинку. Я віддаю перевагу дрібно перекрученому курячому філе з сіллю і перчиком, подрібненій цибулі. Тут класика закінчується.
Фарш необхідно обсмажити на олії до золотистого кольору. Уже до трохи теплого можна додати натертий сир і зелень.
Для тіста натираємо на тертці з півкілограма очищених від шкірки і насіння кабачків. Присолюємо, через годину віджимаємо від рідини, що виділилася, додаємо нарізану цибулину і зелень, вбиваємо два яйця.
Далі додаємо борошно: її кількість залежить від розміру кабачка і яєць, головне, щоб тісто не було дуже густим – ложки три-чотири повинно вистачити.
Розігріваємо у невеликій сковороді олію і викладаємо на дно млинець із підготовленого тіста тонким шаром. На одну половину млинця відразу викладаємо фарш теж тонким шаром, залишаючи трохи по краях на склеювання.
Смажимо без кришки в розкритому вигляді. Коли корж трохи підсмажиться, піддягаємо вільну його половину і накриваємо нею фарш і притискаємо краї, щоб вони як би склеїли.
Подаємо такі чебуреки зі сметаною.
«Погляд часу» №28-8.07.2021