Кабачкові пампушки з часниковим соусом
Будь це пікнік, похід у гості, застілля з родичами чи просто дружній обід – ароматні пишні кабачкові пампушки з часниковим соусом нарозхват.

Склад:
- Кабачки – 600 г,
- цибулина,
- олія – 80 мл,
- яйце,
- молоко – 100 мл,
- сіль – 1 ч. л.,
- цукор – 1 ч. л.,
- дріжджі – 7 г,
- борошно – 500 г,
- часник – 3 зуб.,
- олія – 3 ст. л.,
- лимонний сік – 1 ст. л.,
- сіль,
- кріп.
Приготування
Обсмажте подрібнену цибулину до золотистого відтінку. Натріть кабачки на крупній тертці, очистивши від шкірки і насіння. У кабачкову суміш додайте сіль, цукор, тепле молоко і яйце. Засипте сухі дріжджі. Усе ретельно змішайте і залиште на 10 хв. для активації дріжджів.
Пересипте готову цибулю з олією в кабачкову суміш. Просійте туди борошно, замішуючи тісто. Воно виходить досить густим. Ємність накрийте кришкою і поставте в тепле місце, щоб тісто як слід підійшло. Зазвичай на це йде 30-40 хв.
Деко накрийте папером для випічки Тісто викладіть ложкою у вигляді окремих булочок. Печуться кабачкові пампушки близько 25 хв. при 180 °С.
Натріть часник на дрібній тертці. До нього додайте 3 ст. л. олії і лимонного соку. Перемішайте. Соус до кабачкових пампушок готовий.
«Уют» №39-23.09.2021