Кабачкові пампушки з часниковим соусом

Будь це пікнік, похід у гості, застілля з родичами чи просто дружній обід – ароматні пишні кабачкові пампушки з часниковим соусом нарозхват.

Кабачкові пампушки з часниковим соусом

Склад:

  • Кабачки – 600 г,
  • цибулина,
  • олія – 80 мл,
  • яйце,
  • молоко – 100 мл,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • дріжджі – 7 г,
  • борошно – 500 г,
  • часник – 3 зуб.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • лимонний сік – 1 ст. л.,
  • сіль,
  • кріп.

Приготування

Обсмажте подрібнену цибулину до золотистого відтінку. Натріть кабачки на крупній тертці, очистивши від шкірки і насіння. У кабачкову суміш додайте сіль, цукор, тепле молоко і яйце. Засипте сухі дріжджі. Усе ретельно змішайте і залиште на 10 хв. для активації дріжджів.

Пересипте готову цибулю з олією в кабачкову суміш. Просійте туди борошно, замішуючи тісто. Воно виходить досить густим. Ємність накрийте кришкою і поставте в тепле місце, щоб тісто як слід підійшло. Зазвичай на це йде 30-40 хв.

Деко накрийте папером для випічки Тісто викладіть ложкою у вигляді окремих булочок. Печуться кабачкові пампушки близько 25 хв. при 180 °С.

Натріть часник на дрібній тертці. До нього додайте 3 ст. л. олії і лимонного соку. Перемішайте. Соус до кабачкових пампушок готовий.

«Уют» №39-23.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *