Кабачковий пиріг

Кабачковий пиріг

«УЮТ» №25-2019

Знаючи, як правильно оформити його, запекти й подати, ви без особливих зусиль створите не що інше, як кулінарний шедевр. Пиріг із кабачком – варіант легкої випічки. А це означає максимум смаку й мінімум калорій. Хіба вам таке не до смаку?

  • Борошно – 150 г,
  • вершкове масло – 115 г,
  • сметана – 60 г,
  • лимонний сік – 2 ч. л.,
  • вода – 60 мл,
  • кабачки – 2 шт.,
  • оливкова олія – 1 ст. л.,
  • часник – 1 зубок,
  • сир рікота – 115 г,
  • пармезан – 50 г,
  • моцарела – 25 г,
  • базилік – 1 ст. л.,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • яєчний жовток.

Поставте борошно в холодильник на півгодини. Охолодіть і вершкове масло. Змішайте борошно з дрібкою солі. Додайте нарізане вершкове масло. Перетріть усе в крихту.

Окремо змішайте лимонний сік, воду і сметану. З’єднайте з крихтою і замісіть тісто. Скачайте його в кулю і відправте в холодильник на годину.

Наріжте кабачки тонкими кружечками, посипте сіллю й залиште на півгодини. Обсушіть шматочки овоча.

Змішайте оливкову олію з подрібненим часником. Окремо з’єднайте рікоту, тертий пармезан і моцарелу з 1 ч. л. оливкової часникової олії, сіллю, перцем і базиліком.

Раскачайте тісто в коло діаметром 30 см. Перенесіть на деко, застелене пергаментом. Зверху розподіліть сирну начинку, відступаючи від краю на 5 см. По колу викладіть кабачок. Збризніть залишками оливкової олії з часником. Защипніть краї, формуючи галету. Змастіть її збитим з 1 ч. л. води яйцем. Запікайте кабачковий пиріг у духовці при 200 °С протягом 30-40 хв.

Коли слайси кабачка вже почали втрачати свою форму та подрум’янилися, тісто покрилося золотистою скоринкою, а сир розплавився, ваша галета з кабачком готова. Дістаньте її з духовки і залиште на столі ще на п’ять хвилин. Потім просто наріжте порційними шматочками й насолоджуйтеся.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *