Кабачковий пиріг

«УЮТ» №25-2019
Знаючи, як правильно оформити його, запекти й подати, ви без особливих зусиль створите не що інше, як кулінарний шедевр. Пиріг із кабачком – варіант легкої випічки. А це означає максимум смаку й мінімум калорій. Хіба вам таке не до смаку?
- Борошно – 150 г,
- вершкове масло – 115 г,
- сметана – 60 г,
- лимонний сік – 2 ч. л.,
- вода – 60 мл,
- кабачки – 2 шт.,
- оливкова олія – 1 ст. л.,
- часник – 1 зубок,
- сир рікота – 115 г,
- пармезан – 50 г,
- моцарела – 25 г,
- базилік – 1 ст. л.,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- яєчний жовток.
Поставте борошно в холодильник на півгодини. Охолодіть і вершкове масло. Змішайте борошно з дрібкою солі. Додайте нарізане вершкове масло. Перетріть усе в крихту.
Окремо змішайте лимонний сік, воду і сметану. З’єднайте з крихтою і замісіть тісто. Скачайте його в кулю і відправте в холодильник на годину.
Наріжте кабачки тонкими кружечками, посипте сіллю й залиште на півгодини. Обсушіть шматочки овоча.
Змішайте оливкову олію з подрібненим часником. Окремо з’єднайте рікоту, тертий пармезан і моцарелу з 1 ч. л. оливкової часникової олії, сіллю, перцем і базиліком.
Раскачайте тісто в коло діаметром 30 см. Перенесіть на деко, застелене пергаментом. Зверху розподіліть сирну начинку, відступаючи від краю на 5 см. По колу викладіть кабачок. Збризніть залишками оливкової олії з часником. Защипніть краї, формуючи галету. Змастіть її збитим з 1 ч. л. води яйцем. Запікайте кабачковий пиріг у духовці при 200 °С протягом 30-40 хв.
Коли слайси кабачка вже почали втрачати свою форму та подрум’янилися, тісто покрилося золотистою скоринкою, а сир розплавився, ваша галета з кабачком готова. Дістаньте її з духовки і залиште на столі ще на п’ять хвилин. Потім просто наріжте порційними шматочками й насолоджуйтеся.