Кабачки до пива у сирній паніровці
У спекотні літні дні хочеться розслабитися і посидіти в колі друзів із крижаним келихом пінного. Так при чому ж тут кабачки у сирній паніровці? Коли спробуєте, питання відпаде саме собою. Соковиті шматочки овоча, приховані під хрусткою сирною скоринкою, ідеально підходять до пива. Смачно, ситно і незвично!
Склад:
- Кабачок – 2 шт.,
- сир сулугуні – 250 г,
- яйця – 4 шт.,
- панірувальні сухарі – 1 скл.,
- пшеничне борошно – 2 ст. л.,
- часник – 1 зуб.,
- куркума – 1 ч. л.,
- італійські трави – 1 ч. л.,
- олія – 1 скл.,
- сіль,
- червоний перець мелений.
Приготування
Натріть сир на крупній тертці, додайте яйця і збийте суміш занурювальним блендером до однорідності. Всипте куркуму, перець і трави, видавіть часник і перемішайте.
Помийте кабачки і наріжте їх продовгуватими шматочками товщиною 1,5-2 см. Складіть їх у глибоку миску, посоліть і добре перемішайте руками. Залиште кабачки на 5 хв., потім всипте борошно, накрийте кришкою і добре потрясіть, щоб борошно рівномірно розподілилося.
Обваляйте кожен шматочок овоча спочатку в сирній масі, потім у панірувальних сухарях. Опустіть частину кабачків у киплячу олію і смажте до утворення золотистої скоринки.
Другу половину викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте в розігрітій до 180 °С духовці до тієї ж золотинки.
Спробуйте обидва варіанти, комбінуючи їх із різними соусами. Таку оригінальну закуску до пива ви точно раніше не їли.
До речі, відмінна заміна курячим нагетсам, якщо ви вегетаріанець.
«Уют» №31-29.07.2021