Кабачки до пива у сирній паніровці

У спекотні літні дні хочеться розслабитися і посидіти в колі друзів із крижаним келихом пінного. Так при чому ж тут кабачки у сирній паніровці? Коли спробуєте, питання відпаде саме собою. Соковиті шматочки овоча, приховані під хрусткою сирною скоринкою, ідеально підходять до пива. Смачно, ситно і незвично!

Кабачки до пива у сирній паніровці

Склад:

  • Кабачок – 2 шт.,
  • сир сулугуні – 250 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • панірувальні сухарі – 1 скл.,
  • пшеничне борошно – 2 ст. л.,
  • часник – 1 зуб.,
  • куркума – 1 ч. л.,
  • італійські трави – 1 ч. л.,
  • олія – 1 скл.,
  • сіль,
  • червоний перець мелений.

Приготування

Натріть сир на крупній тертці, додайте яйця і збийте суміш занурювальним блендером до однорідності. Всипте куркуму, перець і трави, видавіть часник і перемішайте.

Помийте кабачки і наріжте їх продовгуватими шматочками товщиною 1,5-2 см. Складіть їх у глибоку миску, посоліть і добре перемішайте руками. Залиште кабачки на 5 хв., потім всипте борошно, накрийте кришкою і добре потрясіть, щоб борошно рівномірно розподілилося.

Обваляйте кожен шматочок овоча спочатку в сирній масі, потім у панірувальних сухарях. Опустіть частину кабачків у киплячу олію і смажте до утворення золотистої скоринки.

Другу половину викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте в розігрітій до 180 °С духовці до тієї ж золотинки.

Спробуйте обидва варіанти, комбінуючи їх із різними соусами. Таку оригінальну закуску до пива ви точно раніше не їли.

До речі, відмінна заміна курячим нагетсам, якщо ви вегетаріанець.

 «Уют» №31-29.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *