Кабачки, як гриби – «тренд» сезону закруток

Склад:
- 2 кг кабачків,
- 2 зубчики часнику,
- 6 ст. л. олії,
- 2 ст. л. оцту 9 %,
- 2 ст. л. солі,
- 1,5 ст. л. цукру,
- перець чорний мелений,
- зелень кропу.
Приготування
- Кабачки промити, висушити і нарізати кубиками. Якщо плоди старі, то краще очистити від шкірки і насіння. Нарізані овочі перекласти у велику миску, краще скляну.
- Промити кріп, просушити, нарізати невеликими пучками. Додати до кабачків. Часник подрібнити і додати туди ж. Потім додати сіль, цукор, перець, олію та оцет. Добре перемішати, накрити і дати постояти 1,5 год. при кімнатній температурі.
- Кабачки розкласти по стерилізованих банках. Залити маринадом. Закатати звичайним способом, закутати в ковдру і дати охолонути.
Кабачкова ікра
Домашня кабачкова ікра завжди виходить смачнішою за покупну.

Склад:
- 1 кг кабачків (молодих і без пошкоджень),
- 2 помідори,
- 1-2 шт. цибулі,
- морквина,
- 1-2 зубчики часнику,
- 50 мл олії,
- сіль,
- перець,
- цукор.
Приготування
- Кабачки вимити й очистити від шкірки. Морквину очистити і натерти на дрібній тертці. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Помідори ошпарити, зняти шкірку і видалити насіння, потім дрібно нарізати.
- У глибокому сотейнику розігріти олію, обсмажити цибулю і моркву. Натерти часник, додати сіль і перець. Протушкувати на невеликому вогні під кришкою приблизно 10 хв. Додати помідори і тушкувати ще 10 хв.
- Кабачки нарізати дрібними кубиками або пропустити через м’ясорубку. Додати трохи води і тушкувати під кришкою 0,5 год. Обов’язково регулярно перемішувати.
- Потрібно подрібнити всі овочі в сотейнику. Можна скористатися блендером, але краще – товкучкою для картоплі. Додати 1-2 ч. л. цукру. Тушкувати ще 10 хв. Якщо вологи багато, то краще не накривати кришкою, щоб вона випарувалася.
- Ікру можна їсти відразу чи консервувати звичайним способом на зиму.
«Уют» №28-8.07.2021