Кабачки під маринадом «Чеський»
Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку. Такі мариновані кабачки дадуть фору навіть найсмачнішим консервованим огірочкам! Ця домашня заготовка вирізняється великою кількістю цукру і оцту. Кабачки виходять хрусткими і пікантними.

Склад:
- кабачки (скільки увійде у банку),
- запашний перець та чорний горошком,
- часник,
- листя хрону,
- гірчиця в зернах,
- лавровий листочок,
- кружечки цибулі,
- листочки смородини та вишні,
- зелень петрушки чи селери.
Маринад:
- на 2 л води – 2 ст. л. солі,
- 9 ст. л. цукру,
- 200 мл (1 скл.) оцту.
Приготування
Кабачки слід обирати молоденькі з м’якенькою шкірочкою. Овочі помити й нарізати довгастими брусочками (у мене жовті та зелені цукіні – із них можна робити кольорове асорті, але мені більше подобається закривати кожен колір окремо).
На дно банки скласти всі листочки, спеції, цибулю. Потім смужечки кабачків та пластинки часнику. Зверху – зелень та зерна гірчиці.
Заливати банки з кабачками двічі окропом і витримувати по 10 хв. під кришками.
Після подвійного «запарювання» заливку ще раз злити, додати сіль та цукор, довести до кипіння. Наприкінці додати оцет і киплячим маринадом залити кабачки. Одразу ж закатати, перевернути банки догори дном і ретельно вкутати. Залишити під ковдрою до повного охолодження.
Порада: за цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово у квартирі. За увесь час «експлуатації» мною цього рецепта жодна заготовка не «підірвала». І не бійтеся великої кількості оцту! На смак кабачки не кислі.
В прошлом году делала кабачки по вашему рецепту. Получились вкусные, плотные. В этом году опять попробую сделать.