Кабачки під маринадом «Чеський»

Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку. Такі мариновані кабачки дадуть фору навіть найсмачнішим консервованим огірочкам! Ця домашня заготовка вирізняється великою кількістю цукру і оцту. Кабачки виходять хрусткими і пікантними.

Мариновані кабачки

Склад:

  • кабачки (скільки увійде у банку),
  • запашний перець та чорний горошком,
  • часник,
  • листя хрону,
  • гірчиця в зернах,
  • лавровий листочок,
  • кружечки цибулі,
  • листочки смородини та вишні,
  • зелень петрушки чи селери.

Маринад:

  • на 2 л води – 2 ст. л. солі,
  • 9 ст. л. цукру,
  • 200 мл (1 скл.) оцту.

Приготування

Кабачки слід обирати молоденькі з м’якенькою шкірочкою. Овочі помити й нарізати довгастими брусочками (у мене жовті та зелені цукіні – із них можна робити кольорове асорті, але мені більше подобається закривати кожен колір окремо).

На дно банки скласти всі листочки, спеції, цибулю. Потім смужечки кабачків та пластинки часнику. Зверху – зелень та зерна гірчиці.

Заливати банки з кабачками двічі окропом і витримувати по 10 хв. під кришками.

Після подвійного «запарювання» заливку ще раз злити, додати сіль та цукор, довести до кипіння. Наприкінці додати оцет і киплячим маринадом залити кабачки. Одразу ж закатати, перевернути банки догори дном і ретельно вкутати. Залишити під ковдрою до повного охолодження.

Порада: за цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово у квартирі. За увесь час «експлуатації» мною цього рецепта жодна заготовка не «підірвала». І не бійтеся великої кількості оцту! На смак кабачки не кислі.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *