Кабачки по-болгарськи

Це рецепт швидкого приготування кабачків на зиму. Важливу роль тут відіграє гіркий перець.

Кабачки по-болгарськи

Склад:

  • 4 шт. парасольок кропу,
  • 1,6 кг кабачків,
  • 20 г солі,
  • 1 л води,
  • 10 г перцю гіркого,
  • 120 г цукру,
  • 4 зубця часнику,
  • 4 шт. лаврового листка,
  • 9 % оцту 125 мл,
  • 4 шт. листя смородини чорної,
  • 20 шт. перцю горошком.

Приготування

Кабачки вимити і нарізати на кільця, ширина яких приблизно півтора сантиметра.

Влити в каструлю воду і дати їй закипіти. Додати сюди цукор, посолити, покласти лаврове листя і перець, у тому числі і гіркий. Прокип’ятити протягом 5 хв., потім влити оцет.

Простерилізувати банки і в кожну покласти кріп, часник, листя смородини, зануривши їх перед цим у маринад. Покласти кабачки в маринад і готувати не більше 10 хв., іноді помішуючи.

Перекласти в банки і відразу ж закатати разом із маринадом. Дати охолонути під ковдрою і зберігати в коморі.

Порада: якщо попалися старі кабачки, краще зрізати з них шкірку, а насіння обережно витягнути з кожного кільця.

«Уют» №26-24.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *