Кабачки по-болгарськи
Це рецепт швидкого приготування кабачків на зиму. Важливу роль тут відіграє гіркий перець.

Склад:
- 4 шт. парасольок кропу,
- 1,6 кг кабачків,
- 20 г солі,
- 1 л води,
- 10 г перцю гіркого,
- 120 г цукру,
- 4 зубця часнику,
- 4 шт. лаврового листка,
- 9 % оцту 125 мл,
- 4 шт. листя смородини чорної,
- 20 шт. перцю горошком.
Приготування
Кабачки вимити і нарізати на кільця, ширина яких приблизно півтора сантиметра.
Влити в каструлю воду і дати їй закипіти. Додати сюди цукор, посолити, покласти лаврове листя і перець, у тому числі і гіркий. Прокип’ятити протягом 5 хв., потім влити оцет.
Простерилізувати банки і в кожну покласти кріп, часник, листя смородини, зануривши їх перед цим у маринад. Покласти кабачки в маринад і готувати не більше 10 хв., іноді помішуючи.
Перекласти в банки і відразу ж закатати разом із маринадом. Дати охолонути під ковдрою і зберігати в коморі.
Порада: якщо попалися старі кабачки, краще зрізати з них шкірку, а насіння обережно витягнути з кожного кільця.
«Уют» №26-24.06.2021