Качка у «фруктовій шубі»
Ароматна, соковита, неймовірно смачна качка у «фруктовій шубі», що тане в роті – чудове частування для будь-якого святкового столу.

Склад:
- Половина тушки качки,
- велике яблуко,
- 150 г чорносливу,
- цедра апельсина,
- сіль,
- спеції,
- молоко – для замочування.
Приготування
Качку на ніч замочити в молоці (за бажанням). Натерти сіллю, спеціями й покласти в пакет для запікання разом із великими шматочками яблука. Поставити в духовку, розігріту до 200 °С, на 1,5 год.
Опісля дістати качку з рукава й покласти у форму для запікання.
Шматки яблука перекласти в блендер, додати цедру апельсина і чорнослив. Усе збити – вийде густий соус.
Змастити соусом качку й запікати щонайменше годину при температурі 160 °С.
«Погляд часу» №4-20.01.2022