Какао: у чому користь
Помилково какао вважають дитячим напоєм та часто відмовляють собі в насолоді. А дарма, адже це чудове джерело білків, калію, цинку, клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин.

Завадити швидкому старінню та зношенню клітин може цей солодкий та смачний напій. Усе завдяки вмісту антиоксидантів, які впливають на тривалість життя. У боротьбі з віковими захворюваннями мозку допоможуть поліфеноли, що є у складі. Вони покращують кровообіг у мозок, що сприяє покращенню пам’яті та стимулює роботу органу. Особливо варто звернути увагу на какао людям старше 50 років, адже це смачна та якісна профілактика хвороби Альцгеймера.
Вплине какао і на ваш настрій, а точніше, вміло його покращить. Усе через уміст дофаміну – гормону задоволення. А вживання напою під час кашлю покращить термообмін та полегшить симптоми захворювання.
Антиоксиданти какао ефективно захищають шкіру від надмірного ультрафіолету і запобігають старінню. Цей продукт можна не лише споживати, але й додавати у маски для обличчя.
Обираючи какао, зверніть увагу на склад на упакуванні: якісне какао не повинне містити сухого молока, цукру чи інших домішок.
Вживаємо продукт не лише як напій, аби збільшити його присутність у раціоні: додайте какао у каші та пудинги.
«Погляд часу» №19-11.05.2023