Кальцій замість ліків

Ученим уже давно відомо, що кальцій відіграє роль своєрідної лабораторії в людському організмі, змушуючи клітини виконувати ту чи іншу роботу.

Лікарі вже багато років назначають своїм пацієнтам кальцій для зміцнення кісток. Сьогодні кальцій застосовується для боротьби з багатьма захворюваннями, включаючи такі, як гіпертонія, діабет, рак товстої кишки.

Особливо багато кальцію міститься в молоці і молочних продуктах, в твердих сирах, в капусті броколі, мигдалі, бобових, сардинах, апельсинах.

Продукти багаті кальцієм

Те, що у багатьох людей, які страждають від гіпертонії, рівень умісту кальцію в організмі нижче норми, відомо медикам уже давно. Кальцій подає клітинам сигнал розслабитися, відкриваючи артерії і покращуючи кровообіг до серця. Хоча добавки кальцію в їжу не знижують кров’яний тиск настільки ж ефективно, як ліки, але у випадках, коли хвороба не зайшла занадто далеко, прийом кальцію позбавляє необхідності вживати ліки.

Останнім часом вчені встановили, що при діабету добавки кальцію посилюють ефективність дії інсуліну.

Ще більш цікаві досліди по використанню кальцію як засобу, що попереджає деякі онкологічні захворювання, у тому числі рак товстої кишки. Висловлюється припущення, що кальцій зв’язує і нейтралізує жирні кислоти, які в розчинному стані штовхають клітини до неконтрольованого зростання, інакше кажучи, до утворення пухлин.

Зрозуміло, кальцій не панацея від усіх хвороб, і тим не менше… Якщо у вашому раціоні бракує кальцію, купуйте в аптеках препарати, що містять цей мікроелемент.

Кальцій діє набагато ефективніше, якщо його приймати разом з іншими важливими неорганічними мікроелементами, такими, як магній і калій, а також із вітаміном D.

Читайте також: Кальцій – не тільки в молоці!

«Погляд часу» № 27-2.07.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *