Калалаатікко

Калалаатікко
Калалаатікко

Фіни знають толк у приготуванні риби. Одне з найулюбленіших ласощів жителів Півночі – калалаатікко, оселедець, запечений із молоком та картоплею.

  • Оселедець – 250 г,
  • картопля – 700 г,
  • зелена цибуля – 80 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • молоко – 120 мл,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • вершкове масло,
  • кріп,
  • сіль.

Наріжте картоплю тонкими пластинами, посоліть, поперчіть і перемішайте з ложкою олії.

Від’єднайте від кісток філе слабосоленого оселедця й розділіть на невеликі шматочки. Наріжте кільцями цибулю.

Змастіть форму вершковим маслом і викладіть шарами: картопля, цибуля, риба та рубана зелень. Полийте соняшниковою олією і поставте в духовку, розігріту до 200 °С, на 25 хв.

Тим часом розбийте яйця, посоліть, поперчіть і добре збийте із молоком і борошном. Залийте напівготову страву й запікайте ще 20 хв. до рум’яності.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.