Калалаатікко

Фіни знають толк у приготуванні риби. Одне з найулюбленіших ласощів жителів Півночі – калалаатікко, оселедець, запечений із молоком та картоплею.
- Оселедець – 250 г,
- картопля – 700 г,
- зелена цибуля – 80 г,
- яйця – 2 шт.,
- молоко – 120 мл,
- борошно – 1 ст. л.,
- олія – 3 ст. л.,
- вершкове масло,
- кріп,
- сіль.
Наріжте картоплю тонкими пластинами, посоліть, поперчіть і перемішайте з ложкою олії.
Від’єднайте від кісток філе слабосоленого оселедця й розділіть на невеликі шматочки. Наріжте кільцями цибулю.
Змастіть форму вершковим маслом і викладіть шарами: картопля, цибуля, риба та рубана зелень. Полийте соняшниковою олією і поставте в духовку, розігріту до 200 °С, на 25 хв.
Тим часом розбийте яйця, посоліть, поперчіть і добре збийте із молоком і борошном. Залийте напівготову страву й запікайте ще 20 хв. до рум’яності.