Капусняк із гарбузом
Капусняк із гарбузом виходить не менш смачним, ніж класичний варіант за рахунок присутності нового інгредієнта, який надає легкий гарбузовий аромат, красивий насичений колір і ніжний, делікатний смак.

Склад:
- Бульйон – 2,5 л,
- капуста – 250 г,
- гарбуз – 150 г,
- пшоно – 3 ст. л.,
- цибулина,
- морквина,
- картопля – 2 шт.,
- томатна паста – 1 ч. л.,
- часник – 2 зуб.,
- лавровий лист – 2 шт.,
- перець запашний – 2 шт.,
- олія – 2 ст. л.,
- зелень,
- сіль,
- перець.
Приготування
Приготуйте засмажку. Моркву натріть на великій тертці, цибулю дрібно наріжте й обсмажте до м’якого стану, додайте мелений перець і томатну пасту – перемішайте і потримайте на сковороді ще кілька хвилин.
Капусту натріть на великій тертці чи тонко нашаткуйте – це за бажанням. Картоплю наріжте кубиками.
Доведіть до кипіння бульйон, покладіть картоплю, додайте сіль, лавровий лист і перець горошком. Варіть картоплю близько 10 хв. Потім додайте капусту і варіть її 5 хв. Додайте промите пшоно. Відразу після пшона в каструлю покладіть нарізаний кубиками гарбуз. Як тільки бульйон із овочами закипить, можна додавати засмажку.
Якщо ви бачите, що капусняк виходить занадто густим, можна підлити трохи гарячої кип’яченої води. Варити його 7-8 хв., на слабкому вогні, щоб пшоно та капуста не переварилися, а кубики гарбуза не втратили форму. У кінці додайте подрібнені зелень і часник, проваріть ще 2 хв. та вимкніть вогонь. Дайте настоятися 10 хв., щоб капусняк став більш насиченим та ароматним.
Подавайте його зі сметаною, грінками чи пампушками – це дуже смачно!
«Уют» №47-18.11.2021