Капусняк із гарбузом

Капусняк із гарбузом виходить не менш смачним, ніж класичний варіант за рахунок присутності нового інгредієнта, який надає легкий гарбузовий аромат, красивий насичений колір і ніжний, делікатний смак.

Капусняк із гарбузом

Склад:

  • Бульйон – 2,5 л,
  • капуста – 250 г,
  • гарбуз – 150 г,
  • пшоно – 3 ст. л.,
  • цибулина,
  • морквина,
  • картопля – 2 шт.,
  • томатна паста – 1 ч. л.,
  • часник – 2 зуб.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • перець запашний – 2 шт.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Приготуйте засмажку. Моркву натріть на великій тертці, цибулю дрібно наріжте й обсмажте до м’якого стану, додайте мелений перець і томатну пасту – перемішайте і потримайте на сковороді ще кілька хвилин.

Капусту натріть на великій тертці чи тонко нашаткуйте – це за бажанням. Картоплю наріжте кубиками.

Доведіть до кипіння бульйон, покладіть картоплю, додайте сіль, лавровий лист і перець горошком. Варіть картоплю близько 10 хв. Потім додайте капусту і варіть її 5 хв. Додайте промите пшоно. Відразу після пшона в каструлю покладіть нарізаний кубиками гарбуз. Як тільки бульйон із овочами закипить, можна додавати засмажку.

Якщо ви бачите, що капусняк виходить занадто густим, можна підлити трохи гарячої кип’яченої води. Варити його 7-8 хв., на слабкому вогні, щоб пшоно та капуста не переварилися, а кубики гарбуза не втратили форму. У кінці додайте подрібнені зелень і часник, проваріть ще 2 хв. та вимкніть вогонь. Дайте настоятися 10 хв., щоб капусняк став більш насиченим та ароматним.

Подавайте його зі сметаною, грінками чи пампушками – це дуже смачно!

«Уют» №47-18.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *