Капусняк із червоною квасолею і ковбасками
Капусняк з квасолею і ковбасками за цим рецептом виходить просто нереально смачним. Це навариста, ситна перша страва з ароматом підкопчених ковбасок.
Склад:
- Квасоля червона – 150 г,
- капуста квашена – 300 г,
- ковбаски підкопчені – 250 г,
- цибулина,
- борошно – 1 ст. л.,
- олія – 2 ст. л.,
- часник – 3 зубчики,
- паста томатна – 2 ст. л.,
- паприка мелена – 1 ч. л.,
- лавровий лист,
- сіль,
- зелень,
- вода (окріп) – 1,5 л.
Приготування:
Квасолю заздалегідь замочити у 2 скл. холодної води на 6-8 год. Після замочування промити, залити 2 скл. води і варити до готовності 50-60 хв. Після варіння відкинути квасолю на друшляк.
Цибулю дрібно нарізати. У казанку на олії обсмажити цибулю. До неї додати борошно і, помішуючи, обсмажити ще хвилину. До казанка додати квашену капусту, перемішати й обсмажити 2-3 хв.
Додати у казанок окріп так, щоб той приховав уміст. Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 15 хв. Потім додати лавровий лист, паприку, томатну пасту. Перемішати і тушкувати ще 10 хв.
Ковбаски нарізати кружечками. У казанок додати готову квасолю і ковбаски. Перемішати. Додати 1,5 л окропу. Довести до кипіння і варити капусняк ще 5 хв.
Часник очистити і подрібнити. Дрібно нарізати зелень. У казанок додати часник і зелень.
Дати капусняку настоятися під кришкою 15-20 хв.
«Погляд часу» №12-19.03.2020