Капусняк із червоною квасолею і ковбасками

Капусняк із червоною квасолею і ковбасками

Капусняк з квасолею і ковбасками за цим рецептом виходить просто нереально смачним. Це навариста, ситна перша страва з ароматом підкопчених ковбасок.

Склад:

  • Квасоля червона – 150 г,
  • капуста квашена – 300 г,
  • ковбаски підкопчені – 250 г,
  • цибулина,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • часник – 3 зубчики,
  • паста томатна – 2 ст. л.,
  • паприка мелена – 1 ч. л.,
  • лавровий лист,
  • сіль,
  • зелень,
  • вода (окріп) – 1,5 л.

Приготування:

Квасолю заздалегідь замочити у 2 скл. холодної води на 6-8 год. Після замочування промити, залити 2 скл. води і варити до готовності 50-60 хв. Після варіння відкинути квасолю на друшляк.

Цибулю дрібно нарізати. У казанку на олії обсмажити цибулю. До неї додати борошно і, помішуючи, обсмажити ще хвилину. До казанка додати квашену капусту, перемішати й обсмажити 2-3 хв.

Додати у казанок окріп так, щоб той приховав уміст. Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 15 хв. Потім додати лавровий лист, паприку, томатну пасту. Перемішати і тушкувати ще 10 хв.

Ковбаски нарізати кружечками. У казанок додати готову квасолю і ковбаски. Перемішати. Додати 1,5 л окропу. Довести до кипіння і варити капусняк ще 5 хв.

Часник очистити і подрібнити. Дрібно нарізати зелень.  У казанок додати часник і зелень.

Дати капусняку  настоятися під кришкою 15-20 хв.

«Погляд часу» №12-19.03.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *