Капуста з баклажанами на зиму

Дивовижна закуска, а рецепт простий. Така капуста з баклажанами може у вас добре зберігатися всю зиму.

Капуста з баклажанами на зиму

Склад:

  • баклажани – 1 кг;
  • капуста свіжа – 1 кг;
  • морква – 300 г;
  • часник – 10 зубчиків;
  • перець гострий – за смаком;
  • перець чорний горошком – 10 шт.;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • оцет 9 % – 0,5 скл.

Приготування

У баклажанів потрібно відрізати хвостики, помістити їх у каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хв. Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і проварилися однаково. Після цього викласти їх у миску й охолодити.

Свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику миску. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти. Гострий перець дрібно нарізати, а часник подрібнити і додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Усе ретельно перемішати.

Коли баклажани охолонуть, нарізати кубиками приблизно в 2 см, перекласти в миску до інших овочів і додати сіль та оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак уміст солі й оцту.

Перекласти баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими кришками. А пробу можна знімати вже через тиждень.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *