Капуста з баклажанами на зиму
Дивовижна закуска, а рецепт простий. Така капуста з баклажанами може у вас добре зберігатися всю зиму.

Склад:
- баклажани – 1 кг;
- капуста свіжа – 1 кг;
- морква – 300 г;
- часник – 10 зубчиків;
- перець гострий – за смаком;
- перець чорний горошком – 10 шт.;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- оцет 9 % – 0,5 скл.
Приготування
У баклажанів потрібно відрізати хвостики, помістити їх у каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хв. Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і проварилися однаково. Після цього викласти їх у миску й охолодити.
Свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику миску. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти. Гострий перець дрібно нарізати, а часник подрібнити і додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Усе ретельно перемішати.
Коли баклажани охолонуть, нарізати кубиками приблизно в 2 см, перекласти в миску до інших овочів і додати сіль та оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак уміст солі й оцту.
Перекласти баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими кришками. А пробу можна знімати вже через тиждень.