Капустяні млинці з фаршем
Особливо смачні такі млинці з молоденької капусти. Виходять ніжними і швидко готуються.
Склад:
- Капуста – 450 г,
- яйця – 5 шт.,
- сіль – 1,25 ч. л.,
- перець,
- часниковий порошок – 0,5 ч. л.,
- булгур – 100 г,
- курячий фарш – 300 г,
- цибулина, часник – 1-2 зуб.,
- хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.,
- вода – 0,5 скл.,
- томатна паста – 50-70 г,
- борошно – 3 ст. л.
Приготування
Капусту тонко нашаткуйте. Додайте до неї 0,5 ч. л. солі і помніть руками. Тепер до капусти додайте подрібнену зелень, яйця, борошно, перець і сушений часник. Перемішайте.
Тісто перемішуйте кожного разу, перед тим, як викласти його на сковороду.
Тим часом розігрійте на сковороді олію і викладіть порцію капустяного тіста. Розподіліть тісто, смажте його з обох сторін. Як тільки млинець підрум’яниться, знімайте його. Таким чином ви приготуєте 6-8 млинців.
Для начинки використовують заздалегідь зварений булгур і м’ясний фарш.
Змішайте фарш із булгуром, за смаком додайте перець і хмелі-сунелі. Перемішайте все. Викладіть 1 ст. л. начинки на капустяний млинець. Розподіліть її, а сам млинець скрутіть у трубочку. Таким же чином сформуйте й інші млинці.
Їх усі розріжте навпіл і викладіть на сковороду. Залийте млинці заливкою. Для неї змішайте томатну пасту з водою, сіллю і перцем.
Накрийте страву кришкою, поставте її на плиту. Томіть млинці на мінімальному вогні 30-35 хв. Подавайте страву до столу ще гарячою.
Уют» №32-5.08.2021