Капустяний манник
Капустяний манник – це пиріг із молодої капусти з додаванням манної крупи. Манка, як основа, робить його особливо ніжним. Готую його для онуків.

Склад:
- 600-800 г молодої капусти,
- 1 скл. манної крупи (250 мл),
- 1,5 скл. кефіру,
- 2 яйця, 80 г вершкового масла,
- 1/4 ч. л. соди,
- 0,5 ч. л. солі,
- дрібка перцю, кріп – за смаком.
Приготування
У миску влити кефір кімнатної температури. Всипати крупу, додати чверть чайної ложки солі й відставити на 30 хв.
Для начинки капусту тонко нашаткувати. Викласти в миску разом із подрібненим кропом. Додати чверть чайної ложки солі та перець. Перемішати.
Як манка набухне, додати соду, яйця, розтоплене масло. Перемішати. У тісто викласти капусту, перемішати.
Форму для випічки змастити олією, притрусити манкою. Викласти масу. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 30-35 хв.
Перед нарізанням дати трохи охолонути.
Подавати зі сметаною.
«Погляд часу» №34-18.08.2022