Капустяний манник

Капустяний манник – це пиріг із молодої капусти з додаванням манної крупи. Манка, як основа, робить його особливо ніжним. Готую його для онуків.

Капустяний манник

Склад:

  • 600-800 г молодої капусти,
  • 1 скл. манної крупи (250 мл),
  • 1,5 скл. кефіру,
  • 2 яйця, 80 г вершкового масла,
  • 1/4 ч. л. соди,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • дрібка перцю, кріп – за смаком.

Приготування

У миску влити кефір кімнатної температури. Всипати крупу, додати чверть чайної ложки солі й відставити на 30 хв.

Для начинки капусту тонко нашаткувати. Викласти в миску разом із подрібненим кропом. Додати чверть чайної ложки солі та перець. Перемішати.

Як манка набухне, додати соду, яйця, розтоплене масло. Перемішати. У тісто викласти капусту, перемішати.

Форму для випічки змастити олією, притрусити манкою. Викласти масу. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 30-35 хв.

Перед нарізанням дати трохи охолонути.

Подавати зі сметаною.

«Погляд часу» №34-18.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *