Капустяний пиріг із дріжджового тіста

Пишний м’який капустяний пиріг підійде як на святковий стіл, так і просто для сімейної вечері. Він сподобається всім любителям випічки, при цьому тісто готується дуже швидко. 

Капустяний пиріг із дріжджового тіста

Склад:

  • Молоко – 300 мл,
  • борошно – 500 г,
  • цукор – 10 г,
  • яйце – 6 шт.,
  • вершкове масло – 75 г,
  • капуста – 600 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • сіль,
  • часник,
  • перець,
  • кунжут.

Приготування

Усі продукти повинні бути кімнатної температури. Молоко трохи підігрійте, розчиніть у ньому цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хв.

Борошно просійте і додайте 1 яйце, 50 г вершкового масла і молоко. Замісіть тісто, щоб маса була липкою. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину.

Для начинки нашаткуйте капусту, натріть моркву, цибулю наріжте кубиками. Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору, додайте моркву і 25 г вершкового масла. Посоліть, поперчіть і всипте сухого часнику. Киньте в сковороду капусту, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хв. Охолодіть.

Відваріть 4 яйця і наріжте кубиками. Додайте в капустяну начинку.

Тісто розділіть на 2 частини. З однієї частини розкатайте пласт, викладіть його у форму, формуючи бортики. Викладіть начинку та розкатайте другу частину тіста. Зробіть надрізи і переплетіть кіскою смужки, що виходять. Викладіть їх на верх пирога та защипніть нижню та верхню частини тіста. Накрийте пиріг рушником і залиште на 10 хв.

Збийте жовток та 1 ст. л. молока, змастіть цим пиріг. За бажанням прикрасьте кунжутом.

Випікайте 40 хв. при 180 °С.

«Уют» №46-11.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *