Карасі в сухарях

Річкова риба цінується кулінарами за насичений смак і багатий аромат. Більшість господинь лякаються величезної кількості дрібних кісток, які можуть зіпсувати будь-яку, навіть найвишуканішу страву. Але ми знаємо, як позбутися кісток менше, ніж за хвилину, залишивши тушку цілою.
- 5 карасів,
- 0,5 лимона,
- 100 г панірувальних сухарів,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- зелень,
- соняшникова олія – за смаком.
Почистіть рибу. Тепер про головне: зробіть глибокі надрізи по всій тушці з двох сторін. Вони можуть бути ромбоподібними або паралельні один одному, тільки обов’язково глибокі, до самого хребта. Це дозволить дрібним кісткам пропектися і розчинитися. Обваляйте кожну рибку в панірувальних сухарях, струсіть зайве і викладіть на сильно розігріту сковороду з олією. Смажте 5-7 хвилин з кожного боку. Подавайте карасів у сухарях, окропивши їх соком лимона або просто з лимонними часточками. Прикрасьте страву зеленню. Смачного!