Каркаде: усе, що потрібно знати про чайний напій

«Погляд часу» №21-2019
Каркаде – один із небагатьох напоїв, які подобаються практично всім. Щоб оцінити кисло-солодкий смак такого чаю, не потрібно бути експертом.
Для заварки сушених рожевих бутонів варто використовувати воду температурою 85-95 градусів. Настоюватися такий чай потрібно 3-5 хв., після чого можна пити отриманий блідий ароматний напій.
Чай каркаде: користь і шкода
Гібіскус має лікувальну дію: чай зміцнює стінки кровоносних судин, має жарознижувальні, спазмолітичні і сечогінні властивості. Завдяки високому вмісту вітамінів напій підвищує імунітет.
Вважається, що рожевий чай упорядковує думки і допомагає у боротьбі з депресією. Крім того, він поліпшує стан шкіри, а в поєднанні з жасминовим чаєм сприяє схудненню.
Утриматися від вживання каркаде варто лише тим, хто страждає від гастриту з підвищеною кислотністю чи виразковою хворобою. Це пов’язано з тим, що каркаде підвищує кислотність шлункового соку. Необхідно також правильно пити каркаде. Наприклад, у гарячому вигляді цей напій підвищує кров’яний тиск, а в холодному – знижує. Тому тим, хто страждає від гіпертонії чи гіпотонії, варто уважно стежити за температурою напою.