Картопляна запіканка з грибами
Смачна і ситна запіканка з грибами варта того, щоб спробувати її приготувати.

Склад:
- 500 г холодного картопляного пюре,
- 5 ст. л. борошна,
- 2 яйця,
- 50 мл вершків,
- 50 г вершкового масла,
- 2 зубчики часнику,
- 250 г печериць,
- сіль,
- перець чорний,
- прованські трави,
- 1 ч. л куркуми.
Приготування
Картопляне пюре змішати із сирими яйцями та збити все міксером.
Посолити, додати солі та прованських трав, борошно і вершки, куркуму. Ще раз усе ретельно збити.
Розігріти пательню та змастити її половиною вершкового масла. Обсмажити цілий, трохи придавлений, часник. Вийняти часник, коли він стане рум’яним. Додати подрібнені гриби, посолити та поперчити і обсмажити їх.
Духовку розігріти до 200 °С, форму змастити маслом.
Картопляну суміш змішати з грибами та висипати у форму. Розрівняти уміст форми та поставити випікатися протягом 30 хв.
Діставати запіканку з духовки, коли на ній з’явиться золотиста скоринка. Подавати страву на стіл гарячою.
«Погляд часу» №4-21.01.2021