Картопляна запіканка з грибами

Смачна і ситна запіканка з грибами варта того, щоб спробувати її приготувати.

Картопляна запіканка з грибами

Склад:

  • 500 г холодного картопляного пюре,
  • 5 ст. л. борошна,
  • 2 яйця,
  • 50 мл вершків,
  • 50 г вершкового масла,
  • 2 зубчики часнику,
  • 250 г печериць,
  • сіль,
  • перець чорний,
  • прованські трави,
  • 1 ч. л куркуми.

Приготування

Картопляне пюре змішати із сирими яйцями та збити все міксером.

Посолити, додати солі та прованських трав, борошно і вершки, куркуму. Ще раз усе ретельно збити.

Розігріти пательню та змастити її половиною вершкового масла. Обсмажити цілий, трохи придавлений, часник. Вийняти часник, коли він стане рум’яним. Додати подрібнені гриби, посолити та поперчити і обсмажити їх.

Духовку розігріти до 200 °С, форму змастити маслом.

Картопляну суміш змішати з грибами та висипати у форму. Розрівняти уміст форми та поставити випікатися протягом 30 хв.

Діставати запіканку з духовки, коли на ній з’явиться золотиста скоринка. Подавати страву на стіл гарячою.

 «Погляд часу» №4-21.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *