Картопляна запіканка з кабачками

Зараз літо, а це найкращий час для кулінарних шедеврів. Картопляна запіканка з кабачками стане чудовим рішенням, щоб урізноманітнити повсякденне меню.

Картопляна запіканка з кабачками

Склад:

  • Картопля – 900 г,
  • кабачок – 2 шт.,
  • вершкове масло – 50 г,
  • молоко – 500 мл,
  • борошно – 50 г,
  • моцарела – 250 г,
  • шинка – 200 г,
  • пармезан – 50 г,
  • олія – 50 мл,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • перець,
  • зелена цибуля.

Приготування

Приготуйте соус бешамель. Для нього розтопіть вершкове масло в сотейнику, додайте борошно і перемішайте для отримання однорідної маси. Доведіть масу до кипіння, помішуючи. Влийте молоко тонкою цівкою, не перестаючи помішувати. Дайте соусу закипіти і варіть до загустіння. Додайте по 0,5 ч. л. солі і перцю.

Очистіть картоплю і складіть у миску. Влийте трохи води і відправте у мікрохвильовку при повній потужності на 5 хв. Охолодіть, наріжте пластинками уздовж.

Цукіні очистіть і теж наріжте пластинками.

Змажте дно форми невеликою кількістю соусу бешамель.

Викладіть шар картоплі, посоліть і поперчіть. Викладіть шар цукіні, полийте оливковою олією. Потім шар шинки, порізаної скибочками, потім пластинки сиру, соус, і посипте все тертим пармезаном.

Повторіть шари. Останній шар змастіть соусом і посипте пармезаном.

Запікайте при температурі 200 ℃ протягом 40 хв.

Зверху посипте порізаною зеленою цибулею.

  «УЮТ» №31-30.07.2020

Читайте також: Запіканка з баклажанів з м’ясом

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *