Картопляна запіканка з кабачками
Зараз літо, а це найкращий час для кулінарних шедеврів. Картопляна запіканка з кабачками стане чудовим рішенням, щоб урізноманітнити повсякденне меню.

Склад:
- Картопля – 900 г,
- кабачок – 2 шт.,
- вершкове масло – 50 г,
- молоко – 500 мл,
- борошно – 50 г,
- моцарела – 250 г,
- шинка – 200 г,
- пармезан – 50 г,
- олія – 50 мл,
- сіль – 1 ч. л.,
- перець,
- зелена цибуля.
Приготування
Приготуйте соус бешамель. Для нього розтопіть вершкове масло в сотейнику, додайте борошно і перемішайте для отримання однорідної маси. Доведіть масу до кипіння, помішуючи. Влийте молоко тонкою цівкою, не перестаючи помішувати. Дайте соусу закипіти і варіть до загустіння. Додайте по 0,5 ч. л. солі і перцю.
Очистіть картоплю і складіть у миску. Влийте трохи води і відправте у мікрохвильовку при повній потужності на 5 хв. Охолодіть, наріжте пластинками уздовж.
Цукіні очистіть і теж наріжте пластинками.
Змажте дно форми невеликою кількістю соусу бешамель.
Викладіть шар картоплі, посоліть і поперчіть. Викладіть шар цукіні, полийте оливковою олією. Потім шар шинки, порізаної скибочками, потім пластинки сиру, соус, і посипте все тертим пармезаном.
Повторіть шари. Останній шар змастіть соусом і посипте пармезаном.
Запікайте при температурі 200 ℃ протягом 40 хв.
Зверху посипте порізаною зеленою цибулею.
«УЮТ» №31-30.07.2020
Читайте також: Запіканка з баклажанів з м’ясом