Картопляні деруни

Ароматні та смачні картопляні деруни люблять готувати всі бабусі! Цю дивовижну страву внуки завжди наминають за обидві щоки. Ще б пак! Це вам не якийсь там суп або каша.

Деруни класичні
Деруни класичні

Склад:

  • 4 картоплини,
  • цибулина,
  • яйце,
  • 2 ст. л. борошна,
  • сіль і перець.

Приготування

Цибулю і картоплю натерти на дрібній тертці. В отриману масу додати яйце, борошно, перець і сіль. Ретельно перемішати.

На розігріту сковорідку викласти картопляну масу у вигляді невеликих оладок. Перевернути й обсмажити з іншого боку.

Деруни рибні
Деруни рибні

Склад:

  • 5 картоплин,
  • 2 філе минтая,
  • яйце,
  • цибулина,
  • 2 ст. л.
  • борошна,
  • зелень,
  • сіль і перець.

Приготування

Філе риби порізати кубиками 1 x 1 см.

Картоплю натерти на тертці, злегка віджати сік. Цибулю теж натерти і змішати з картоплею, додати яйце, сіль, перець, зелень, рибу і борошно.

Швидко перемішати і смажити деруни на розігрітій олії з обох боків до красивої рум’яної скоринки.

Деруни із грибами
Деруни із грибами

Склад:

  • 800 г картоплі,
  • 400 г печериць,
  • цибулина,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. л.
  • борошна,
  • сіль і перець.

Приготування

Картоплю натерти на дрібній тертці. Додати яйце, борошно, сіль, перемішати.

Приготувати грибну начинку. Для цього обсмажити цибулю на олії. Додати подрібнені печериці. Обсмажити до повного випаровування рідини, посолити.

На розігріту сковороду з олією викласти ложкою картопляні коржі. На кожну покласти по 1 ч. л. грибної начинки. Зверху накрити ще одним картопляним коржем.

Смажити до утворення рум’яної скоринки з обох боків.

До столу подавати зі сметаною.

Деруни із ковбасою
Деруни із ковбасою

Склад:

  • 10 картоплин,
  • 250 г вареної ковбаси,
  • 2 цибулини,
  • 3 зубчики часнику,
  • 5 ст. л. олії,
  • 2 скл. борошна,
  • 200 г соусу.

Приготування

Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками.

Ковбасу нарізати дрібною соломкою.

Картоплю вимити, очистити і натерти на крупній тертці. До картоплі додати часник, цибулю, борошно, ковбасу, посолити, поперчити. Ретельно перемішати.

Смажити картопляні оладки на добре розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору.

Довести до повної готовності в духовці.

Деруни по-молдавськи
Деруни по-молдавськи

Склад:

  • 700 г картоплі,
  • 5 яєць,
  • 100 мл олії,
  • 2 г соди,
  • 80 г бринзи,
  • 200 мл сметани,
  • сіль і перець,
  • зелень кропу.

Приготування

Картоплю натерти на тертці і ретельно змішати з яйцями, дрібно нарізаною зеленню кропу, сметаною (2 ст. л.), содою, бринзою, сіллю і перцем.

Випікати з приготовленої маси оладки на сильно розігрітій сковороді з олією, зарум’янити їх з обох боків.

Подавати гарячими, зі сметаною і зеленню кропу.

  «Погляд часу» №41-08.10.2020

Читайте також: Смачні деруни з картоплі

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *