Картопляні галушки – навіть смачніші, ніж вареники

Картопляні галушки

Соковита м’ясна начинка, яку огортає м’яке, ніжне картопляне тісто. Це поєднання настільки вдале, що з ним можна готувати не лише м’ясну, а й грибну начинку або начинку з тушкованої капусти.

Для тіста:

  • 500 г картоплі,
  • 50 г вершкового масла,
  • яйце,
  • 200-220 г борошна,
  • 2 ст. л. манної крупи,
  • 0,5 ч. л. солі.

Для начинки:

  • олія,
  • 300 г фаршу,
  • 2-3 ст. л. молока,
  • цибулина,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю.

Для заправки:

  • велика цибулина.

Картоплю відварити до готовності, потовкти, додати вершкове масло. Дати охолонути.

До картоплі додати яйце і сіль.

Борошно з’єднати з манкою, перемішати.

До картоплі частинами всипати борошно з манкою. Замісити м’яке тісто (воно буде трохи липнути до рук). Загорніть тісто в пакет і покладіть на 20 хв. у холодильник.

Фарш змішати з подрібненою цибулею, посолити, поперчити. Додати молоко, вимісити.

Стіл присипати борошном. Викласти тісто, розділити його на 16 частин. Кожну розкатати у формі млинця. Викласти на середину фарш (приблизно по 1,5 ч. л.). Зліпити краї тіста, скачати кульки.

Покласти галушки у киплячу підсолену воду і варити після спливання 10 хв.

Зварені картопляні галушки виловити шумівкою на блюдо і засмачити підсмаженою на олії цибулькою.

«Погляд часу» №17-23.04.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *