Картопляні галушки – навіть смачніші, ніж вареники

Соковита м’ясна начинка, яку огортає м’яке, ніжне картопляне тісто. Це поєднання настільки вдале, що з ним можна готувати не лише м’ясну, а й грибну начинку або начинку з тушкованої капусти.
Для тіста:
- 500 г картоплі,
- 50 г вершкового масла,
- яйце,
- 200-220 г борошна,
- 2 ст. л. манної крупи,
- 0,5 ч. л. солі.
Для начинки:
- олія,
- 300 г фаршу,
- 2-3 ст. л. молока,
- цибулина,
- 0,5 ч. л. солі,
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю.
Для заправки:
- велика цибулина.
Картоплю відварити до готовності, потовкти, додати вершкове масло. Дати охолонути.
До картоплі додати яйце і сіль.
Борошно з’єднати з манкою, перемішати.
До картоплі частинами всипати борошно з манкою. Замісити м’яке тісто (воно буде трохи липнути до рук). Загорніть тісто в пакет і покладіть на 20 хв. у холодильник.
Фарш змішати з подрібненою цибулею, посолити, поперчити. Додати молоко, вимісити.
Стіл присипати борошном. Викласти тісто, розділити його на 16 частин. Кожну розкатати у формі млинця. Викласти на середину фарш (приблизно по 1,5 ч. л.). Зліпити краї тіста, скачати кульки.
Покласти галушки у киплячу підсолену воду і варити після спливання 10 хв.
Зварені картопляні галушки виловити шумівкою на тарілку і посмачити підсмаженою на олії цибулькою.
«Погляд часу» №17-23.04.2020
Сповіщення: Картопляні пиріжки з кабачком | Газета "Уют"