Картопляні галушки

Просто, доступно та смачно – картопляні галушки. У них м’який та ніжний смак, а якщо їх ще й приправити обсмаженими салом із золотистою цибулькою, то виходить дуже смачна страва! 

Картопляні галушки із салом і цибулею

Склад:

  • 1 кг картоплі,
  • 3 яйця,
  • 400 г борошна,
  • 5 цибулин,
  • 200 г сала,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Картоплю помити, залити водою і варити до напівготовності. Вона має бути м’якою, але не розварюватися. Злити воду, охолодити і почистити. Натерти на крупній тертці.

В отриману картопляну масу вбити яйця, ретельно перемішати і додати борошно. Замісити пружне тісто. Накрити рушником чи серветкою і дати настоятися 15 хв.

Поділити на три рівні частини, кожну розкатати у ковбаску. Гострим ножем порізати ковбаски на шматочки завширшки близько 5 см, сформувати галушки. Варити близько 5 хв.

Коли всі галушки спливуть, це свідчить про те, що вони готові.

Сало поділити на великі часточки і смажити до золотавого кольору. Цибулю нарізати великими кільцями і смажити разом зі шкварками.

Додати галушки, перемішати і під кришкою довести до готовності. Посолити і поперчити.

 «Погляд часу» №38-15.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *