Картопляні галушки
Просто, доступно та смачно – картопляні галушки. У них м’який та ніжний смак, а якщо їх ще й приправити обсмаженими салом із золотистою цибулькою, то виходить дуже смачна страва!

Склад:
- 1 кг картоплі,
- 3 яйця,
- 400 г борошна,
- 5 цибулин,
- 200 г сала,
- сіль,
- перець.
Приготування
Картоплю помити, залити водою і варити до напівготовності. Вона має бути м’якою, але не розварюватися. Злити воду, охолодити і почистити. Натерти на крупній тертці.
В отриману картопляну масу вбити яйця, ретельно перемішати і додати борошно. Замісити пружне тісто. Накрити рушником чи серветкою і дати настоятися 15 хв.
Поділити на три рівні частини, кожну розкатати у ковбаску. Гострим ножем порізати ковбаски на шматочки завширшки близько 5 см, сформувати галушки. Варити близько 5 хв.
Коли всі галушки спливуть, це свідчить про те, що вони готові.
Сало поділити на великі часточки і смажити до золотавого кольору. Цибулю нарізати великими кільцями і смажити разом зі шкварками.
Додати галушки, перемішати і під кришкою довести до готовності. Посолити і поперчити.
«Погляд часу» №38-15.09.2022