Картопляні оладки з ковбасою
Фішка цієї страви в незвичайному способі приготування. Вам потрібно відокремити білки від жовтків, і збити білки до стану жорсткої піни. Це зробить картопляне тісто більш повітряним.
Склад:
- Картопля – 600 г,
- ковбаса – 200 г,
- яйце – 5 шт.,
- твердий сир – 100 г,
- мускатний горіх – 1 щіп.,
- сіль,
- перець,
- олія.
Приготування:
Відваріть картоплю. Зробіть пюре.
Ковбасу поріжте тонкими кільцями. Сир натріть на дрібній тертці.
Відокремте білки від жовтків. Жовтки і сир додайте до картоплі. Посоліть, поперчіть і додайте до тіста мускатного горіха. Збийте білки в жорстку піну. Потім акуратно введіть білки в тісто, перемішайте.
Розігрійте сковороду з олією. Помістіть по 1 ст. л. картопляного тіста на сковороду, а зверху покладіть кілька шматочків ковбаси. Обсмажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки.
«УЮТ» №14-02.04.2020