Картопляні оладки з ковбасою

Картопляні оладки з ковбасою

Фішка цієї страви в незвичайному способі приготування. Вам потрібно відокремити білки від жовтків, і збити білки до стану жорсткої піни. Це зробить картопляне тісто більш повітряним.

Склад:

  • Картопля – 600 г,
  • ковбаса – 200 г,
  • яйце – 5 шт.,
  • твердий сир – 100 г,
  • мускатний горіх – 1 щіп.,
  • сіль,
  • перець,
  • олія.

Приготування:

Відваріть картоплю. Зробіть пюре.

Ковбасу поріжте тонкими кільцями. Сир натріть на дрібній тертці.

Відокремте білки від жовтків. Жовтки і сир додайте до картоплі. Посоліть, поперчіть і додайте до тіста мускатного горіха. Збийте білки в жорстку піну. Потім акуратно введіть білки в тісто, перемішайте.

Розігрійте сковороду з олією. Помістіть по 1 ст. л. картопляного тіста на сковороду, а зверху покладіть кілька шматочків ковбаси. Обсмажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки.

 «УЮТ» №14-02.04.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *