Картопляні пиріжки з кабачком
У рецепті немає нічого незвичайного, крім приголомшливої начинки. Начинка пиріжків із картоплі виходить ніжною і вершковою.

Склад:
- Кабачок – 1 шт.,
- цибулина,
- плавлений сир – 100 г,
- картопля – 500 г,
- борошно – 300 г,
- яйце,
- сметана – 1 ст. л.,
- часник,
- олія,
- сіль.
Приготування
Натріть кабачок на крупній тертці, злийте зайву рідину. Посоліть, перемішайте і залиште на 10 хв.
Наріжте цибулю четвертинками й обсмажте її на олії до золотистого кольору.
Відіжміть кабачки від рідини і відправте їх на сковороду до цибулі на 5 хв.
Натріть плавлений сирок на сковороду і перемішайте. Приправте часничком за смаком, обсмажуйте, поки не розплавиться сир.
Відваріть картоплю до готовності. Розімніть, посоліть, додайте яйце, сметану і перемішайте. Додайте борошно і замісіть тісто.
Присипте борошном робочу поверхню. Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте її на шматочки. Кожен шматочок розімніть у коржик. На одну половину викладіть начинку, накрийте тістом і защипніть краї.
Обсмажуйте пиріжки на сковороді на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Тісто виходить м’яким і з хрусткою скоринкою, а начинка – ароматною і ніжною.
Кличте всіх домашніх на чаювання і пригощайте їх приголомшливими пиріжками з кабачком і картоплею.
«УЮТ» №39-24.09.2020
Читайте також: Картопляні галушки – навіть смачніші, ніж вареники