Картопляні пиріжки з кабачком

У рецепті немає нічого незвичайного, крім приголомшливої начинки. Начинка пиріжків із картоплі виходить ніжною і вершковою.

Картопляні пиріжки з кабачком

Склад:

  • Кабачок – 1 шт.,
  • цибулина,
  • плавлений сир – 100 г,
  • картопля – 500 г,
  • борошно – 300 г,
  • яйце,
  • сметана – 1 ст. л.,
  • часник,
  • олія,
  • сіль.

Приготування

Натріть кабачок на крупній тертці, злийте зайву рідину. Посоліть, перемішайте і залиште на 10 хв.

Наріжте цибулю четвертинками й обсмажте її на олії до золотистого кольору.

Відіжміть кабачки від рідини і відправте їх на сковороду до цибулі на 5 хв.

Натріть плавлений сирок на сковороду і перемішайте. Приправте часничком за смаком, обсмажуйте, поки не розплавиться сир.

Відваріть картоплю до готовності. Розімніть, посоліть, додайте яйце, сметану і перемішайте. Додайте борошно і замісіть тісто.

Присипте борошном робочу поверхню. Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте її на шматочки. Кожен шматочок розімніть у коржик. На одну половину викладіть начинку, накрийте тістом і защипніть краї.

Обсмажуйте пиріжки на сковороді на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Тісто виходить м’яким і з хрусткою скоринкою, а начинка – ароматною і ніжною.

Кличте всіх домашніх на чаювання і пригощайте їх приголомшливими пиріжками з кабачком і картоплею.  

«УЮТ» №39-24.09.2020

Читайте також: Картопляні галушки – навіть смачніші, ніж вареники

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *