Картопляні секрети

♦ Картоплю краще солити, як тільки закипіла вода. Тоді вона звариться значно швидше і не розварюватиметься.
♦ Картопля смажитиметься швидше і буде смачнішою, якщо її попередньо опустити на декілька хвилин у гарячу воду і дати обсохнути, перш ніж покласти на сковороду.
♦ Смажать картоплю на сильно розігрітій сковороді й солять, коли скибочки підрум’яняться з усіх боків. Якщо посолити картоплю до того, як утвориться скоринка, сік із неї витече, змішається з жиром, скибочки втратять форму, колір і смак.
♦ Не залишайте почищену картоплю і не варіть її у холодній воді. Це призводить до руйнування вітамінів, які підтримують нашу імунну систему.
♦ Не розбавляйте холодним молоком картопляне пюре, від пюре матиме сірий колір. Перш ніж розбавити пюре, нагрійте молоко до кипіння. Гаряче молоко потрібно додавати в пюре поступово.
♦ Почищені бульби краще складати у скляний посуд або каструлю із нержавіючої сталі. В алюмінієвому й емальованому посуді картопля темніє і втрачає вітамін С.
♦ Щоб картопля, яку варите у мундирі, не розварювалася, додайте до води більше солі.
♦ Щоб шкіра рук не темніла при чищенні картоплі й інших овочів, їх потрібно попередньо потерти оцтом або під час чищення періодично обполіскувати у воді з оцтом.
«Уют» №28-8.07.2021