Картопляні секрети

Картопляні секрети

Картоплю краще солити, як тільки закипіла вода. Тоді вона звариться значно швидше і не розварюватиметься.

Картопля смажитиметься швидше і буде смачнішою, якщо її попередньо опустити на декілька хвилин у гарячу воду і дати обсохнути, перш ніж покласти на сковороду.

Смажать картоплю на сильно розігрітій сковороді й солять, коли скибочки підрум’яняться з усіх боків. Якщо посолити картоплю до того, як утвориться скоринка, сік із неї витече, змішається з жиром, скибочки втратять форму, колір і смак.

Не залишайте почищену картоплю і не варіть її у холодній воді. Це призводить до руйнування вітамінів, які підтримують нашу імунну систему.

Не розбавляйте холодним молоком картопляне пюре, від пюре матиме сірий колір. Перш ніж розбавити пюре, нагрійте молоко до кипіння. Гаряче молоко потрібно додавати в пюре поступово.

Почищені бульби краще складати у скляний посуд або каструлю із нержавіючої сталі. В алюмінієвому й емальованому посуді картопля темніє і втрачає вітамін С.

Щоб картопля, яку варите у мундирі, не розварювалася, додайте до води більше солі.

Щоб шкіра рук не темніла при чищенні картоплі й інших овочів, їх потрібно попередньо потерти оцтом або під час чищення періодично обполіскувати у воді з оцтом.

«Уют» №28-8.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *