Картопляний торт із начинкою
Картопляний торт із начинкою чимось схожий на деруни, але він виходить набагато смачнішим.

Склад:
- Цибулина,
- яйця – 3 шт.,
- картопля – 4 шт.,
- помідори – 5-6 шт.,
- моцарелла – 150 г (можна використовувати й інший сир),
- борошно – 4 ст. л.,
- оливкова олія,
- сіль,
- перець,
- кріп.
Приготування
Натріть цибулю на великій тертці, додайте яйця і перемішайте. Сиру картоплю натріть на великій тертці, додайте до цибульно-яєчної суміші і добре перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть. Всипте в картопляну суміш борошно і знову перемішайте.
Помідори розріжте навпіл і натріть м’якоть на дрібній тертці. Подрібніть кріп, сир натріть на тертці. Змішайте інгредієнти.
Розігрійте на сковороді олію і насмажте картопляні млинці з двох сторін. Викладайте млинці один на одного, змащуючи кожен, крім останнього, начинкою. Останній млинець посипте тертим сиром.
Випікайте 15 хв. при 200 °С.
Подавати закуску з картоплі можна як із соусом, так і без нього. Добре поєднуються з картоплею сметанний та сирний соуси. Рецепт торта настільки простий, що його можна приготувати навіть у будній день після роботи.
«Уют» №19-11.05.2023