Картопля «Сен-Флорента»

Це картопляне пюре точно вразить ваших гостей. Хрустка паніровка зверху, м’якесенька картопелька з шинкою всередині. Це суперсмачно і незвично!
- Вермішель тонка – 70-100 г,
- борошно – 150 г,
- шинка – 100 г,
- картопля – 1,5 кг,
- панірувальні сухарі – 100 г,
- чорний мелений перець,
- сіль,
- вершкове масло – 50 г,
- яйця – 3 шт.,
- мускатний горіх – 2 щіпки.
Приготуйте пюре.
Мілкими кубиками наріжте шинку, додайте до остиглої картоплі, потім додайте вершкове масло, відокремлені від білків жовтки, перець і мускатний горіх, перемішайте.
Яєчні білки збийте в піну, половину вмішайте лопаткою в картопляну массу. Вермішель подрібніть. Для цього засипте її в пакет, пройдіться зверху кілька разів качалкою. Додайте панірувальні сухарі, перемішайте. З картопляної маси скачайте невеликі ковбаски. Кожну вмочіть у збитий білок, потім у суміш вермішелі й сухарів.
Смажте картоплю у фритюрі до зарум’янювання. Готові вироби викладіть на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія. Потім викладіть на блюдо на підкладку з листя салату. Окремо подайте сметанно-гірчичний соус: 2 ст. л. гірчиці змішайте з 100 г сметани і дрібкою солі.