Картопля в банці

Страва готується в духовці. Вона подарує м’які шматочки картоплі із золотистою скоринкою.
- Картопля – 0,8 кг,
- вершкове масло – 50 г,
- часник – 2 зубки,
- лавровий лист,
- кріп,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Картоплю крупно наріжте. Змішайте із сіллю і перцем. Наріжте масло маленькими кубиками.
Візьміть чисту суху банку. Пересипте в неї картоплю зі спеціями. Додайте лавровий лист, зубки часнику, а також масло, яке обов’язково має бути зверху. Ємність заповніть на 3/4. Накрийте горлечко фольгою. Зробіть кілька проколів у ній. Поставте банку в холодну духовку, а потім увімкніть її, виставивши температуру 180 °С.
Запікайте картоплю в банці в духовці 40 хв. Вимкніть духовку, залишивши банку всередині на 20 хв. Банка повинна остигати поступово.
Подавайте картоплю, посипавши її подрібненим кропом.