Картопля в банці

Картопля в банці
Картопля в банці

Страва готується в духовці. Вона подарує м’які шматочки картоплі із золотистою скоринкою.

  • Картопля – 0,8 кг,
  • вершкове масло – 50 г,
  • часник – 2 зубки,
  • лавровий лист,
  • кріп,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Картоплю крупно наріжте. Змішайте із сіллю і перцем. Наріжте масло маленькими кубиками.

Візьміть чисту суху банку. Пересипте в неї картоплю зі спеціями. Додайте лавровий лист, зубки часнику, а також масло, яке обов’язково має бути зверху. Ємність заповніть на 3/4. Накрийте горлечко фольгою. Зробіть кілька проколів у ній. Поставте банку в холодну духовку, а потім увімкніть її, виставивши температуру 180 °С.

Запікайте картоплю в банці в духовці 40 хв. Вимкніть духовку, залишивши банку всередині на 20 хв. Банка повинна остигати поступово.

Подавайте картоплю, посипавши її подрібненим кропом.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *