Картопля з ковбасками у горщиках
Як варіант на класичний рецепт печені у горщиках хочемо вам запропонувати приготувати картоплю, запечену з мисливськими ковбасками. Це гарна страва на кожен день.
Склад:
- Мисливські ковбаски – 4 шт.,
- сметана – 200 г,
- цибулина, картопля – 1 кг,
- лавровий лист – 4 шт.,
- м’ясний бульйон – 500 мл,
- сіль,
- зелень,
- перець – за смаком.
Приготування:
Ковбаски очистити від оболонки, якщо вона є, і нарізати кружечками середньої товщини. Цибулю подрібнити. Можете, за бажанням, підсмажити її на олії. Картоплю очистити від шкірки, нарізати середніми кубиками, промити. Викласти її на дно горщиків. Далі додати ковбаски і цибулю, смажену або сиру.
Посолити і поперчити перший шар інгредієнтів. Для більш апетитного аромату можна додати у кожен горщик лавровий лист, пару зубчиків часнику, чебрець або розмарин. Повторити шари картоплі, цибулі та ковбасок. Знову приправити їх за смаком.
Розвести сметану бульйоном або ж теплою водою. Розлити рідину по ємностях, до середини горщика. Накрити горщики кришками чи фольгою. Викласти ємності на деко, готувати картоплю у розігрітій до 170 градусів духовці годину.
Подавати страву прямо у горщиках, прикрасивши петрушкою, кропом або кінзою. За смаком можна посипати картоплю натертим сиром.
«УЮТ» №2-2020