Картопля з м’ясним фаршем

Картопля з м'ясним фаршем
Картопля з м’ясним фаршем

«УЮТ» №21-2019

Питання на засипку: у вас є кілька картоплин і м’ясний фарш і що можна приготувати? Відповідь очевидна – запіканку. Ось тільки вже дуже хочеться зробити її особливою. Для цього треба трохи креативу і трохи більше часу.

  • Картопля – 600 г,
  • фарш – 550 г,
  • помідори – 3 шт.,
  • сир сулугуні – 120 г,
  • цибулина,
  • часник – 2-3 зубки,
  • сіль – 1/2 ч. л.,
  • італійські трави – 1/2 ч. л.,
  • паприка – 1 ч. л.

Подрібніть  цибулю й часник у блендері. Змішайте фарш із часником і цибулею, сіллю, чорним перцем, паприкою та італійськими травами. Сформуйте з підготовленого фаршу м’ясні кульки.

Картоплю наріжте кружальцями завтовшки в 1 см. Викладіть картопляні кружечки та м’ясні кульки по колу, заповнюючи ними форму для запікання. Розріжте томати на кілька шматочків і подрібніть у блендері. Залийте продукти у формі таким томатним соусом. Запікайте 40 хв. при 180 °С. За пару хвилин до готовності посипте картоплю з фаршем у духовці тертим сиром, а потім подавайте.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *