Картопля з м’ясним фаршем

«УЮТ» №21-2019
Питання на засипку: у вас є кілька картоплин і м’ясний фарш і що можна приготувати? Відповідь очевидна – запіканку. Ось тільки вже дуже хочеться зробити її особливою. Для цього треба трохи креативу і трохи більше часу.
- Картопля – 600 г,
- фарш – 550 г,
- помідори – 3 шт.,
- сир сулугуні – 120 г,
- цибулина,
- часник – 2-3 зубки,
- сіль – 1/2 ч. л.,
- італійські трави – 1/2 ч. л.,
- паприка – 1 ч. л.
Подрібніть цибулю й часник у блендері. Змішайте фарш із часником і цибулею, сіллю, чорним перцем, паприкою та італійськими травами. Сформуйте з підготовленого фаршу м’ясні кульки.
Картоплю наріжте кружальцями завтовшки в 1 см. Викладіть картопляні кружечки та м’ясні кульки по колу, заповнюючи ними форму для запікання. Розріжте томати на кілька шматочків і подрібніть у блендері. Залийте продукти у формі таким томатним соусом. Запікайте 40 хв. при 180 °С. За пару хвилин до готовності посипте картоплю з фаршем у духовці тертим сиром, а потім подавайте.