Картопля, запечена з яйцем

Картопля, запечена з яйцем
Картопля, запечена з яйцем
  • Картопля – 5 шт.,
  • яйця – 10 шт.,
  • твердий сир – 50 г,
  • олія – 2-3 ст. л.,
  • сіль,
  • зелена цибуля – 1/2 пуч.

Помийте картоплю. Не знімаючи шкірку, розріжте кожну картоплину уздовж навпіл. Відваріть такі половинки до готовності, дістаньте з ємності з водою і відставте остигати. Використовуючи звичайну чайну ложку, зробіть у кожній половинці виїмки. На даному етапі шкірку можна обережно зняти, але більшість кухарів вважають за краще залишити її.

Збризніть картопляні човники олією і посоліть. Перекладіть їх у деко, застелене пергаментним папером. Убийте в кожну половинку по яйцю. Посипте подрібненою зеленою цибулею і тертим сиром. Запікайте 10-15 хв. при 180 °С.

За цей час яйце приготується, а тертий сир розплавиться. Таку страву завжди можна зробити більш оригінальною і ще більш смачною (так, таке можливо), додавши шматочки бекону чи трохи фаршу, нарізані слайсами томати.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.