Картопляні млинці

Картопляні млинці
Картопляні млинці
  • Картопля – 4-5 шт.,
  • борошно – 250-300 г,
  • яйця – 3 шт.,
  • соняшникова олія – 5 ст. л.,
  • молоко – 250-300 г,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • часник – 3-4 зубчики,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • зелень – за смаком.

Картоплю очистити, вимити і розрізати на 4 частини. Скласти у каструлю, залити водою, посолити і відварити до готовності.

Готову картоплю трохи охолодити, за допомогою блендера чи міксера ретельно подрібнити її до кашоподібного стану – причому разом із водою, у якій вона варилася. Потім додати у картопляну суміш очищений і подрібнений часник, закип’ячене молоко, яйця і борошно. Ретельно все перемішати. Додати у суміш олію і сіль. Усі інгредієнти ще раз ретельно перемішати і дати картопляному тісту постояти 25-30 хв.

Після цього на розігріту сковороду налити трохи олії і випікати тонкі млинці середнього діаметра, посипаючи кожен зеленню. Слід врахувати, що млинці з картоплі тендітні, тому перевертати їх потрібно дуже акуратно.

Галина Тимофіївна, м. Київ

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *