Картопляні палички з сиром
Неодмінно приготуйте цю дуже смачну страву. Хрусткі зовні і ніжні, з тягучим сиром всередині, ці палички стануть відмінним гарніром або закускою.
Склад:
- Картопля – 5-6 шт.,
- бекон – 120 г,
- твердий сир – 200 г,
- сіль,
- перець,
- зелень – за смаком,
- олія,
- борошно – 3 ст. л.,
- панірувальні сухарі – 3 ст. л.,
- яйця – 2 шт.,
- сметана – 250 г,
- часник – 2-3 зубчики.
Приготування:
Зробити пюре з картоплі. Бекон нарізати дрібними шматочками. Зелень також дрібно нарізати. У картопляне пюре додати бекон, петрушку, сметану (1 ст. л.), сіль і перець.
Твердий сир нарізати смужками довжиною від 5 до 6 см. Із картопляної маси зробити ковбаски, сховавши у кожну по смужці сиру. Готові ковбаски спочатку обваляти у борошні, потім у збитому яйці, а потім – у панірувальних сухарях. Обсмажити на олії до золотистого кольору. Картопляні палички готові.
Подавати їх можна з соусом: змішати сметану з часником, додавши сіль і перець за смаком.
«Погляд часу» №48-2019