Кавово-апельсиновий кекс

Що може бути краще шматочка ароматного кексу з чашкою ароматної кави? Пропоную вашій увазі дуже простий у приготуванні, але дуже смачний і ароматний кавово-апельсиновий кекс. Випічка з цитрусовими завжди ароматна і смачна, але в поєднанні з кавою особливо.

Кавово-апельсиновий кекс

Склад:

  • Вершкове масло – 250 г,
  • цукор – 150 г,
  • ванільний цукор –10 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • молоко – 150 мл,
  • борошно – 400 г,
  • розпушувач для тіста – 2 ч. л.,
  • сіль – 1 щіп.,
  • розчинна кава – 3 ч. л.,
  • вода – 30 мл,
  • апельсин – 1 шт.,
  • цукрова пудра – 200 г,
  • вершки – 50 г.

Приготування:

Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте яйця і збийте ще раз.

Змішайте борошно, сіль і розпушувач. Додайте частину сухих інгредієнтів із молоком у тісто і збийте. Потім всипте решту борошна і долийте молоко. Знову збийте.

Розділіть тісто на 2 частини. В одну влийте каву, розчинену у воді. А в другу додайте дрібно натерту цедру апельсина, залишивши трохи для прикраси. Ретельно перемішайте.

Змастіть форму для кексу вершковим маслом. Потім викладіть тісто шарами, чергуючи кавове й апельсинове тісто.

Відправте кекс у духовку на 60 хв. при 180 ºС.

Тим часом змішайте цукрову пудру і вершки, щоб зробити глазур.

Читайте також: Оригінальний рецепт кексу

 «Уют» №22-28.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *