Кавово-апельсиновий кекс
Що може бути краще шматочка ароматного кексу з чашкою ароматної кави? Пропоную вашій увазі дуже простий у приготуванні, але дуже смачний і ароматний кавово-апельсиновий кекс. Випічка з цитрусовими завжди ароматна і смачна, але в поєднанні з кавою особливо.

Склад:
- Вершкове масло – 250 г,
- цукор – 150 г,
- ванільний цукор –10 г,
- яйця – 4 шт.,
- молоко – 150 мл,
- борошно – 400 г,
- розпушувач для тіста – 2 ч. л.,
- сіль – 1 щіп.,
- розчинна кава – 3 ч. л.,
- вода – 30 мл,
- апельсин – 1 шт.,
- цукрова пудра – 200 г,
- вершки – 50 г.
Приготування:
Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте яйця і збийте ще раз.
Змішайте борошно, сіль і розпушувач. Додайте частину сухих інгредієнтів із молоком у тісто і збийте. Потім всипте решту борошна і долийте молоко. Знову збийте.
Розділіть тісто на 2 частини. В одну влийте каву, розчинену у воді. А в другу додайте дрібно натерту цедру апельсина, залишивши трохи для прикраси. Ретельно перемішайте.
Змастіть форму для кексу вершковим маслом. Потім викладіть тісто шарами, чергуючи кавове й апельсинове тісто.
Відправте кекс у духовку на 60 хв. при 180 ºС.
Тим часом змішайте цукрову пудру і вершки, щоб зробити глазур.
Читайте також: Оригінальний рецепт кексу
«Уют» №22-28.05.2020