Кебаб «Шехзаде»

“Шехзаде кебаб” – це страва турецької кухні дуже смачна і незвичайна.

Кебаб «Шехзаде»

Для «Шехзаде» використовують зазвичай яловичину, телятину чи баранину. Запікають м’ясо у великій товстостінній формі.

Щоб збагатити смак страви, до м’яса додають овочі: баклажани, м’ясисті помідори і гострий перець. Кількість інгредієнтів можете варіювати.

Співвідношення м’яса і баклажанів зазвичай 1 : 1, а от цибулі беріть дві третини від їх обсягу.

Для турецьких кебабів характерна велика кількість прянощів і пекучого перцю. Звичайно ж, у цьому відношенні покладайтеся на свій смак.

Склад:

  • Яловичина – 1 кг,
  • баклажани – 1 кг,
  • цибуля – 600 г,
  • часник – 5-6 зуб.,
  • томатна паста – 1 ст. л.,
  • помідор – 2 шт.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Баклажани і м’ясо наріжте приблизно однаковими кубиками середнього розміру. Баклажани посоліть, залиште на 10 хв. Промийте, викладіть на паперовий рушник, обсмажте з додаванням соняшникової олії.

У киплячу підсолену в каструлі воду відправте нарізане м’ясо. Після повторного закипання варіть 5 хв., відкиньте на друшляк.

В окремій сковороді розігрійте олію, підсмажте до прозорості нарізані кубиками цибулю і часник. Додайте м’ясо, приправте за смаком, перемішайте, смажте 7 хв.

У жароміцну форму викладіть баклажани і підсмажене з цибулею м’ясо. Зверху розкладіть орнаментом часточки помідорів і гострий перець.

Приготуйте томатну заливку. Томатну пасту змішайте з 0,5 скл. гарячої кип’яченої води і дрібкою солі.

Полийте соусом кебаб і відправте форму в духовку, розігріту до 200 °С на 30 хв.

  «УЮТ» №30-23.07.2020

Читайте також: Турецький суп із куркою

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *