Кеббе – котлети по арабські
Це одна з найпопулярніших страв східної кухні. Її головна принада – горіхово-м’ясна начинка, незвична, пікантна, але дуже смачна. Ці ласощі можна подавати як гарячу закуску або як самостійну страву з кашами, картоплею та овочами.
- Фарш – 500 г,
- пшенична крупа – 150 г,
- цибуля – 2 шт.,
- горіхи – 30 г,
- чорний мелений перець,
- коріандр,
- сіль – 1 щіпка,
- олія – 70 г.
Розділіть фарш на 3 частини. Змішайте 2 частини фаршу з вареною пшеничною крупою і з однією дрібно нарізаною цибулиною. Посоліть, поперчіть, додайте за смаком коріандр і добре вимішайте. Поставте в холодильник на 5-10 хв.
Залишок фаршу піде на начинку. Його потрібно обсмажити з другою дрібно нарізаною цибулиною і змішати зі жменею горішків.
Дістаньте фарш із холодильника і сформуйте кульки, у кожній зробіть пальцем невелике поглиблення. Укладіть 1 ст. л. начинки і сформуйте овальні котлетки. Обсмажте їх до рум’яної скоринки в розігрітій олії.
Подавайте із зеленню, овочами й нежирною сметаною.