Кеббе – котлети по арабські

кеббе

Це одна з найпопулярніших страв східної кухні. Її головна принада – горіхово-м’ясна начинка, незвична, пікантна, але дуже смачна. Ці ласощі можна подавати як гарячу закуску або як самостійну страву з кашами, картоплею та овочами.

  • Фарш500 г,
  • пшенична крупа150 г,
  • цибуля2 шт.,
  • горіхи30 г,
  • чорний мелений перець,
  • коріандр,
  • сіль1 щіпка,
  • олія70 г.

Розділіть фарш на 3 частини. Змішайте 2 частини фаршу з вареною пшеничною крупою і з однією дрібно нарізаною цибулиною. Посоліть, поперчіть, додайте за смаком коріандр і добре вимішайте. Поставте в холодильник на 5-10 хв.

Залишок фаршу піде на начинку. Його потрібно обсмажити з другою дрібно нарізаною цибулиною і змішати зі жменею горішків.

Дістаньте фарш із холодильника і сформуйте кульки, у кожній зробіть пальцем невелике поглиблення. Укладіть 1 ст. л. начинки і сформуйте овальні котлетки. Обсмажте їх до рум’яної скоринки в розігрітій олії.

Подавайте із зеленню, овочами й нежирною сметаною.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *