Кефірні пончики
«Погляд часу» №20-2019
- Кефір – 1 скл.,
- яйце,
- цукор – 5 ст. л.,
- сіль – 1/3 ч. л.,
- сода – 0,5 ч. л.,
- олія – 3 ст. л.,
- борошно – 3 скл.,
- цукрова пудра – 2 ст. л.
Кефір, яйце, цукор і сіль ретельно перемішати. В отриману масу додати соду й олію. Потім всипати просіяне борошно і замісити тісто. Воно повинно вийти гладким і добре відходити від рук.
Тісто розділити на 2-3 частини, кожну розкатати у пласт товщиною близько 1 см. За допомогою склянки вирізати з тіста кола, всередині кожного кола зробити виїмку за допомогою чарки. Із залишків тіста сформувати пампушки.
На розпечену сковороду вилити масло. Викласти у нього пончики і смажити з обох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки. Гарячі пончики присипати цукровою пудрою.
Анна Р., м. Одеса