Кефірні пончики

Кефірні пончики
Кефірні пончики

«Погляд часу» №20-2019

  • Кефір – 1 скл.,
  • яйце,
  • цукор – 5 ст. л.,
  • сіль – 1/3 ч. л.,
  • сода – 0,5 ч. л.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • борошно – 3 скл.,
  • цукрова пудра – 2 ст. л.

Кефір, яйце, цукор і сіль ретельно перемішати. В отриману масу додати соду й олію. Потім всипати просіяне борошно і замісити тісто. Воно повинно вийти гладким і добре відходити від рук.

Тісто розділити на 2-3 частини, кожну розкатати у пласт товщиною близько 1 см. За допомогою склянки вирізати з тіста кола, всередині кожного кола зробити виїмку за допомогою чарки. Із залишків тіста сформувати пампушки.

На розпечену сковороду вилити масло. Викласти у нього пончики і смажити з обох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки. Гарячі пончики присипати цукровою пудрою.

Анна Р., м. Одеса

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *