Кекс із сухофруктами

Кекс із сухофруктами

Цей кекс я дуже люблю готувати чоловікові, онукам і гостям. І звичайно – собі. Він як найкраще підходить до чашечки кави на сніданок.

  • 2 яйця,
  • 0,5 скл. цукру,
  • 30 г вершкового масла,
  • манна крупа,
  • кефір і борошно – по 1 скл.,
  • 1 ч. л. питної соди без верху,
  • родзинки,
  • курага,
  • чорнослив – за смаком.

Збиваю яйця з цукром, додаю розтоплене вершкове масло. Потім – манну крупу, борошно, кефір і соду. Все добре розмішую і даю постояти 30 хв. для набухання манки. Тісто має бути як густа сметана.

Додаю попередньо добре промиті сухофрукти. Викладаю все у форму, змащену маслом, і відправляю у духовку. Готую 40-50 хв. при температурі 180 °С. Перед подачею посипаю цукровою пудрою.

Замість сухофруктів можна взяти свіжу вишню, тоді кекс вийде більш «мокрим». А з сухофруктами відмінно поєднується нарізаний дрібними кубиками гарбуз. І ніхто зазвичай не здогадується, що це за «секретний інгредієнт»!

Ірина Калінкіна, м. Канів

 

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest