Кекс із сухофруктами
Цей кекс я дуже люблю готувати чоловікові, онукам і гостям. І звичайно – собі. Він як найкраще підходить до чашечки кави на сніданок.
- 2 яйця,
- 0,5 скл. цукру,
- 30 г вершкового масла,
- манна крупа,
- кефір і борошно – по 1 скл.,
- 1 ч. л. питної соди без верху,
- родзинки,
- курага,
- чорнослив – за смаком.
Збиваю яйця з цукром, додаю розтоплене вершкове масло. Потім – манну крупу, борошно, кефір і соду. Все добре розмішую і даю постояти 30 хв. для набухання манки. Тісто має бути як густа сметана.
Додаю попередньо добре промиті сухофрукти. Викладаю все у форму, змащену маслом, і відправляю у духовку. Готую 40-50 хв. при температурі 180 °С. Перед подачею посипаю цукровою пудрою.
Замість сухофруктів можна взяти свіжу вишню, тоді кекс вийде більш «мокрим». А з сухофруктами відмінно поєднується нарізаний дрібними кубиками гарбуз. І ніхто зазвичай не здогадується, що це за «секретний інгредієнт»!
Ірина Калінкіна, м. Канів