Кекс «Леопард» до чаю

Без жодних форм, крему, посипання і глазурі простий бісквітний кекс перетворили на симпатичну випічку. Особливо він гарний при розрізі.

Кекс «Леопард» до чаю

Склад:

  • Вершкове масло – 100 г,
  • цукор – 200 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • ванілін,
  • крохмаль – 50 г,
  • борошно – 180 г,
  • какао-порошок – 2,5 ст. л.,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • сіль – 1 щіп.,
  • олія – 1 ч. л.

Приготування

Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром до пишності. Змішайте яйця з ваніліном і влийте суміш у масляну масу. Продовжуйте збивати.

Просійте борошно з крохмалем та сіллю. Відкладіть 2,5 ст. л. суміші. Решту борошна з’єднайте з масляно-яєчною сумішшю.

Розділіть тісто так, щоб у вас вийшло 80 г, 150 г і решта. До 80 г тіста додайте 0,5 ст. л. какао та 0,5 ст. л. відкладеного борошна. До 150 г тіста додайте какао, що залишилося, а в решту тіста – борошно, що залишилося. У вас має вийти 3 кольори: світлий, світло-шоколадний та шоколадний.

Покладіть три види тіста в кондитерські мішки. Змастіть форму для випікання олією. Викладіть тісто у форму, повторюючи малюнок, як на фото. Після цього все покрийте світлим тістом, потім намалюйте сітку шоколадним і світло-шоколадним. Насамкінець знову покрийте все світлим тістом.

Випікайте 45 хв. у розігрітій до 180 °С духовці.

При нестачі часу можна використовувати два кольори замість трьох: білий і коричневий.

«Уют» №39-22.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *