Кекс «Леопард» до чаю
Без жодних форм, крему, посипання і глазурі простий бісквітний кекс перетворили на симпатичну випічку. Особливо він гарний при розрізі.

Склад:
- Вершкове масло – 100 г,
- цукор – 200 г,
- яйця – 4 шт.,
- ванілін,
- крохмаль – 50 г,
- борошно – 180 г,
- какао-порошок – 2,5 ст. л.,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- сіль – 1 щіп.,
- олія – 1 ч. л.
Приготування
Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром до пишності. Змішайте яйця з ваніліном і влийте суміш у масляну масу. Продовжуйте збивати.
Просійте борошно з крохмалем та сіллю. Відкладіть 2,5 ст. л. суміші. Решту борошна з’єднайте з масляно-яєчною сумішшю.
Розділіть тісто так, щоб у вас вийшло 80 г, 150 г і решта. До 80 г тіста додайте 0,5 ст. л. какао та 0,5 ст. л. відкладеного борошна. До 150 г тіста додайте какао, що залишилося, а в решту тіста – борошно, що залишилося. У вас має вийти 3 кольори: світлий, світло-шоколадний та шоколадний.
Покладіть три види тіста в кондитерські мішки. Змастіть форму для випікання олією. Викладіть тісто у форму, повторюючи малюнок, як на фото. Після цього все покрийте світлим тістом, потім намалюйте сітку шоколадним і світло-шоколадним. Насамкінець знову покрийте все світлим тістом.
Випікайте 45 хв. у розігрітій до 180 °С духовці.
При нестачі часу можна використовувати два кольори замість трьох: білий і коричневий.
«Уют» №39-22.09.2022