Кекс-піца

Кекс-піца
Кекс-піца

«УЮТ» №24-2019

Пропонуємо вам спекти кекс-піцу – швидкий і простий варіант закуски, яка відмінно підійде для сніданку, святкового столу, перекусу, заміни хліба і в інших випадках. Готові спробувати?

  • Борошно – 350 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • біле сухе вино – 150 мл,
  • олія – 100 мл,
  • цибулина,
  • шинка – 300 г,
  • твердий сир – 150 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • вершкове масло – 1 ст. л.,
  • маслини – 100 г,
  • сіль,
  • петрушка.

Збийте яйця з сіллю і введіть у них соняшникову олію, а потім біле вино. Борошно змішайте з розпушувачем, просійте й додайте в рідку суміш. Замісіть тісто, що нагадуватиме за консистенцією дуже густу сметану.

Цибулину наріжте дрібними кубиками й обсмажте на вершковому маслі. Твердий сир натріть на крупній тертці, а шинку й зелень подрібніть за допомогою ножа. Маслини наріжте кільцями. З’єднайте всі ці інгредієнти з тістом і ретельно перемішайте.

Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть тісто, розрівняйте його і поставте в попередньо розігріту до 180 °C духовку на 40 хв. Якщо ви не прихильник оливок, можете замінити їх в’яленими помідорами чи кукурудзою. До столу готовий кекс-піцу подавайте повністю остиглим.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *