Холодний литовський борщ із печеною картоплею
Приготуйте влітку за цим рецептом холодний литовський борщ на кефірі – смачно, корисно та прохолодно! До борщу подайте гарячу печену картоплю, посипану кропом.

Склад:
- Буряк – 2-3 шт.,
- яйця – 4 шт.,
- свіжі огірки – 3 шт.,
- зелена цибуля – 1 пучок,
- зелень петрушки та кропу – 1 пучок,
- жирний кефір – 1 л,
- молода картопля – 0,5 кг,
- часник – 1-2 зубчики,
- олія – 3-4 ст. л.,
- сіль,
- перець,
- сухий базилік,
- орегано,
- кріп.
Приготування
Буряк зварити, охолодити, почистити і потерти на крупній тертці. Яйця зварити, почистити і порізати кубиками. Так само порізати огірки. Зелень подрібнити. Усі ці інгредієнти скласти в каструлю, перемішати та залити холодним кефіром. Густоту страви відрегулювати холодною водою. Посолити і поперчити, відправити в холодильник.
Картоплю помити, скласти в глибоку миску, додати сіль, базилік, орегано, подрібнений часник та олію. Добре перемішати.
Перекласти в рукав для запікання і відправити в розігріту до 200 °С духовку на годину. За 15 хв. до готовності рукав розрізати.
Холодний борщ розлити по тарілках і подавати до нього картоплю, посипану кропом.
«Погляд часу» №33-11.08.2022