Холодний литовський борщ із печеною картоплею

Приготуйте влітку за цим рецептом холодний литовський борщ на кефірі – смачно, корисно та прохолодно! До борщу подайте гарячу печену картоплю, посипану кропом.

Холодний литовський борщ із печеною картоплею

Склад:

  • Буряк – 2-3 шт.,
  • яйця – 4 шт.,
  • свіжі огірки – 3 шт.,
  • зелена цибуля – 1 пучок,
  • зелень петрушки та кропу – 1 пучок,
  • жирний кефір – 1 л,
  • молода картопля – 0,5 кг,
  • часник – 1-2 зубчики,
  • олія – 3-4 ст. л.,
  • сіль,
  • перець,
  • сухий базилік,
  • орегано,
  • кріп.

Приготування

Буряк зварити, охолодити, почистити і потерти на крупній тертці. Яйця зварити, почистити і порізати кубиками. Так само порізати огірки. Зелень подрібнити. Усі ці інгредієнти скласти в каструлю, перемішати та залити холодним кефіром. Густоту страви відрегулювати холодною водою. Посолити і поперчити, відправити в холодильник.

Картоплю помити, скласти в глибоку миску, додати сіль, базилік, орегано, подрібнений часник та олію. Добре перемішати.

Перекласти в рукав для запікання і відправити в розігріту до 200 °С духовку на годину. За 15 хв. до готовності рукав розрізати.

Холодний борщ розлити по тарілках і подавати до нього картоплю, посипану кропом.

 «Погляд часу» №33-11.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *